Sociální sítě
Nahoru

Jen tak si v létě kráčet k vlastnímu bazénu, vnořit se do vody a vychutnat si tu nádheru…

Pokud toto chcete zažít, tak právě nyní je ideální čas začít se stavbou.

Jaký bazén? Sklokompozitní, stavebnicový, keramický, design-kompozitní?

Vzhledem k tomu, že koupě bazénu je investicí, která by měla významně zhodnotit nemovitost, a zároveň by měl bazén dlouhá léta zpříjemňovat život jeho majitelům, vyplatí se při výběru vhodného typu bazénu skutečně dvakrát měřit a jednou „řezat“.

Luxusní stavebnicový bazén Mercury, Foto: Mountfield

Stavebnicové bazény MERCURY

Popularita luxusních bazénů MERCURY je dána unikátním spojením vrcholně elegantního „čistého“ designu a nekompromisní pevnosti. Této pevnosti je dosaženo stavebnicovým konstrukčním systémem – bazén je složen ze speciálních silnostěnných ocelových panelů se speciálním žárovým zinkováním. Díky tomu si jeho majitel může svobodně zvolit délku i šířku bazénu stejně jako hloubku a víceúrovňový profil dna. Na jedné straně tak můžete mít mělčinu pro dětské hry a na druhé straně hlubší část pro skoky do vody. Bazény MERCURY jsou ohromně oblíbené v takových bazénových velmocích, jako jsou Španělsko, Portugalsko či Francie. Předností těchto bazénů je v neposlední řadě extrémně jednoduchá stavební příprava pro osazení bazénu včetně dokončovacích prací. Přípravu i dokončovací práce zvládne téměř každý svépomocí.

Díky inteligentní konstrukci umí dodavatel instalovat stavebnicové bazény Mercury během jediného dne. Na snímku model Algarve.

Sklokompozitní bazény CORAL

Nejnovější řada luxusních rodinných bazénů CORAL skvěle kombinuje výhody oblíbených sklokompozitních bazénů s moderními technologickými a designovými prvky bazénů keramických. Zpevněná konstrukce těchto bazénů zaručuje maximální rovinatost celé monolitické skořepiny, což mimo jiné výrazně zjednodušuje a také zlevňuje stavbu. Bazény CORAL mají velmi pohodlné integrované schodiště s praktickými protiskluzovými nášlapy. A také pohodlné a ergonomicky vytvořené relaxační zóny a odpočinkové lavice – to vše geniálně konstrukčně vyladěné tak, aby bylo co nejvíce prostoru pro odpočinkové či kondiční plavání. Další předností těchto bazénů je i nenáročná stavební příprava a instalace za pouhý jeden den.

Sklokompozitní bazény řady Coral mají integrovaná schodiště s protiskluzovými nášlapy a ergonomicky řešené relaxační zóny. Na fotografii model Hit.

Design-kompozitní bazény MÉTROPOLE

Bazény řady MÉTROPOLE zaujmou už na první pohled svým francouzským šarmem a nadčasovými tvary. Jejich stěny jsou vytvořeny z vysokopevnostního kompozitního materiálu. I v případě těchto bazénů si zákazník může podle svých přání svobodně zvolit délku i šířku bazénu a také jeho hloubku a víceúrovňový profil dna. Integrované schodiště tvoři s každým z nabízených modelů mimořádně elegantní a kompaktní celek. Bazény Metropole lze zapustit kupříkladu do stylové dlažby nebo kamenné či dřevěné terasy. Skvěle se vyjímají rovněž v interiéru. Jejich kvalita a životnost jsou na tak vysoké úrovni, že záruka, poskytovaná na jejich konstrukci, je prodloužena až na 30 let. Bazény této řady jsou potaženy speciální silnostěnnou vrstvou G-liners® s měkčeným povrchem, velmi příjemným na dotyk i chůzi.

Design-kompozitní bazény Métropole mají integrovaná schodiště, jejichž tvar a umístění si lze zvolit podle své libosti. Tyto bazény, tedy i model Cannes na snímku, se dají skvěle umísit také v interiéru.

Keramické bazény COMPACT

Keramický bazén se stane šperkem vašeho domu. Bazény řady COMPACT vynikají nadčasovým designem, unikátními mechanickými vlastnostmi a použitím nejmodernějších technologií. Nabízí komfortní integrovaná schodiště nevystupující z linií bazénu a pohodlné odpočinkové lavice a relaxační zóny zabudované do vstupních schodišť. Keramické jádro bazénů je navržené podle nejnovějších vědeckých poznatků. Spojení čtyř zesílených vrstev včetně účinné nárazníkové zóny zajišťuje odolnost a pevnost bazénů. Velmi pevná a tvarově stálá konstrukce a skvělá izolace omezující tepelné ztráty vody. Bazény se nabízí v šesti barevných variantách od klasických odstínů modré až po moderní pískové či šedé odstíny. Speciálně vyvinuté gelové barvy vytvářejí atraktivní 3D efekt.

Keramické bazény Compact mají příjemné odpočinkové zóny a vynikají vysokou odolností a nadčasovým designem. Na snímku model s lákavým názvem Diamant.

Jak tedy postupovat? Základem je správný výběr kvalitní firmy

Bazénoví specialisté dobré společnosti by se měli svému budoucímu zákazníkovi věnovat již při jeho prvních úvahách o pořízení bazénu. Neváhejte požádat o příjezd specialisty na váš pozemek pro konzultaci vašeho záměru. Rady, které získáte při takovéto návštěvě, mohou být někdy k nezaplacení. Mohou eliminovat případná budoucí rizika vašeho špatného rozhodnutí a také vést k zásadním úsporám při stavbě. Nejde jen o výběr typu bazénu vhodného pro váš pozemek (v závislosti na velikosti zahrady, geologickém podloží, výskytu spodní vody apod.), ale také o praktické rady týkající se dopravy a uložení bazénu.

Důležité kroky při výběru bazénu:
– Vybírejte u firmy s tradicí, zkušenostmi a vlastními zaměstnanci
– Vyžadujte profesionalitu a „VIP“ přístup ke všem vašim přáním a požadavkům
– Do každé zahrady nebo interiéru je vhodný jiný bazén, vybírejte jen tam, kde vám nabídnou více konstrukčních typů
– Návštěva specialisty přímo na místě, na vaší zahradě, má být samozřejmostí – jen tak vám může poctivě, odpovědně a s erudicí poradit a vypracovat řešení na míru
– Ověřte si také dostupnost a úroveň následné péče o zákazníky a servisu dané firmy

 

Více o bazénech na www.mountfield.cz

Více z rubriky Bazény

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.