Sociální sítě
Nahoru

První český hodinář kandidátem uskupení AHCI

Zástupce českého hodinářského průmyslu slaví velký úspěch. Pražský hodinář a zlatník Luděk Seryn, vyrábějící hodinky již od roku 2008, se jako první Čech stal hostem AHCI (Académie Horlogère des Créateurs Indépendants), tedy sdruženi nezávislých hodinářů.

Na největším světovém veletrhu hodinek Baselworld představil v březnu 2019 svůj poslední a technologicky velmi unikátní projekt „Karel Rotation“, nemající prozatím ani ve světovém měřítku dosud srovnání. Tímto projektem získal status „candidate“ v tomto sdružení. Práce jak na vývoji tak i na výrobě unikátních hodinek zabrala hodináři dva a půl roku, přičemž unikátní hodinky jsou postaveny z 268 součástek a jejich cena zatím ještě nebyla stanovena.

Za svou profesní kariéru vyrobil Luděk Seryn 43 unikátních hodinek. Zákazníci nejčastěji oceňují jedinečnost produktů a především mimořádnou možnost se na vývoji hodinek částečně i podílet. „Pro mne je to jako malovat obraz od začátku až do konce… bez pomoci a bez práce jiných“ říká Seryn. Pro hnidopichy je ovšem třeba podotknout, že ne vše si může člověk úplně vyrobit sám.

Samostatnost a nezávislost jsou základem Serynovi práce. Unikátní design kontinuálně konzultuje s cílovým zákazníkem. Konstrukci i technologické zpracování až po samotnou dílenskou výrobu zpracovává sám. Dnes již renomovaný hodinář a zlatník Luděk Seryn hledá vlastní cesty a řešení nejen v designu a výrobě, ale i v životě.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.