Sociální sítě
Nahoru

Krása se závojem: Rodinný dům s titanzinkovou fasádou

Přijměte pozvání do rodinného domu s galerií, jehož plášť připomíná břidlicově šedý závoj. Nový rodinný dům se nachází v rezidenční čtvrti v lucemburském městě Gonderange. Leží ve východně orientovaném svahu, a díky tomu se každé ráno koupe v záplavě slunečních paprsků.

Vstup z horního patra

Široká přístupová cesta vede přímo ke vchodu s prostornou garáží. Vzhledem ke svažitému terénu se do domu vstupuje horním patrem. Prostorově složitou budovu tvoří dvě celá patra a suterén. U vchodu vstupního patra se nachází galerie s šatnou pro hosty a toaletou. Odtud lze sejít do dolních obytných prostor s kuchyní, obývákem a jídelnou, a také technickými místnostmi a sklady. Obytný prostor je otevřen do dvou podlaží a návštěvníci jej mohou celý pohodlně přehlédnout už při vstupu do budovy. V patře jsou tři ložnice, dvě koupelny a kancelář. Podkroví se používá jako úložný prostor. Všechna patra propojuje neobvyklé visuté schodiště.

Střecha a fasáda vypadá stejně a stejné jsou i konstrukčně. Železobetonová konstrukce domu dosahuje až do výšky větracích průduchů střechy. Jen samotný vrchol tvoří dřevěná konstrukce.

Titanzinkový „závěs“ plný rafinovaných detailů

Originální dům zaujme především svou nevšední fasádou. Dřevěná konstrukce je obložena různě širokými pásy z ušlechtilého titanzinku Rheinzink, který patří mezi nejtvárnější, a zároveň nejodolnější krytiny. Břidlicově šedá fasáda vizuálně krásně splývá se stejně zpracovanou střechou. Plášť budovy připomíná obrovský závěs či závoj, přehozený přes konstrukci domu. Při bližším zkoumání odhalíme rafinované architektonické a řemeslné detaily, například u žlabů nebo nároží. Originalita rodinného domu v Gonderange vynikne ještě více po setmění, kdy rozsvícené plochy oken zdůrazní nevšední propojení fasády se střechou.

Více z rubriky Reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.