Sociální sítě
Nahoru

I vytíženým manažerům přinese klid kreslení

Určitě to taky znáte. Zatímco telefonujete, vaše ruka vede samovolně propisku nebo tužku po papíře. Obtahujete číslice a písmena, kreslíte domeček. I když si to ani neuvědomujete, kreslíte si. A to je dobře. I vy si zasloužíte upustit trochu páru a odpočinout si.

Každý člověk si zaslouží mít chvíli času jen pro sebe. Ale kde na to vzít čas? Vždyť máte tolik práce, zodpovědnost. I vytížení manažeři by si měli najít chvilku, která bude jen jejich. S vypnutým telefonem, bez počítače.

A je to pro nás přirozené. Naše tělo si žádá svou dávku odpočinku. A když zavzpomínáte na dětská léta, čím jste trávili většinu času? Ano, kreslením. Už jako malé děti jste tvořili, malovali. S narůstajícím věkem ale rostla i sebekritika. Nic se vám nezdálo dokonalé. A raději jste tvořit přestali, než aby se vám druzí smáli.

Přistihli jste se, že zatoužíte při pohledu na nějaký obraz taky malovat? Pak je na čase to vyzkoušet. Vyměňte pečlivě vyžehlené kvádro za barvami pocákanou malířskou zástěru a pusťte se do toho!

Nestyďte se, vraťte se do dětství

Zkuste si jen tak kreslit a malovat. Dívejte se na výsledek dětskýma očima. Nebojte se a nakreslete obrázek tak, jak jej vidíte a vnímáte. A je jedno, zda se na něj díváte, nebo si ho jen představujete. První krok je nejdůležitější.

Každý může malovat

I Vy. Nevymlouvejte se na nedostatek talentu. O tom to vážně není. Když budete chtít, naučíte se to. A je jedno, kolik je vám let a jaké je vaše zaměstnání.

Proč mám malovat?

Prospěje vám to. Nejen tím, že si odpočinete od své práce a dalších povinností.

  •         Kreslení je způsob meditace
  •         Odpočinete si
  •         Utřídíte si myšlenky
  •         Porozumíte svým pocitům a dokážete je vyjádřit
  •         Posílíte své sebevědomí

Kde začít?

Začněte tím, že si víc budete všímat věcí kolem vás. Nakreslete je. Věřte si. Vy to dokážete. Přepnete totiž do jiného režimu.

Pokud si nejste jistí, zda to sami zvládnete, nebo se chcete zdokonalit, vyrazte na kurz kreslení pod vedením zkušených lektorů. Uvidíte, že si to užijete a budete se těšit na každou další lekci.

Výtvarné kurzy nejsou od věci

I manažeři si občas potřebují něco zakreslit, připravit prezentaci. I přitom můžete využít své zkušenosti z kurzů. Dokážete lépe vystihnout barvy, prezentace bude zajímavější a vyspělejší.

Neváhejte. Najděte si ve svém nabitém diáři pár hodinek jen pro sebe. Přinese to své ovoce. Jen odpočatý člověk pracuje bez chyb a efektivně. Na svá díla, nejen ta pracovní, budete náležitě pyšní. Kdo by si byl před pár týdny řekl, že tohle dokáže i VY?

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.