Sociální sítě
Nahoru

Nová kolekce šperků Clash de Cartier

Nová kolekce šperků Clash de Cartier vyzívá klasické formy i estetické dědictví domu Cartier a balancuje na hranici mezi čistým designem a výraznými tvary plnými energie. Kombinace cvoků, korálků a tzv. Clou de Paris – zlatých hranatých čtverců s pyramidovým efektem – společně vytvářejí jedinečný tvar, který se stává novou stěžejní kolekcí Cartier.

Šperky jsou jasné, ostře definované s architektonickou linií, mají v sobě pohyb, který kontrastuje s dosavadními ikonami Cartier jako Juste un Clou, Love nebo Trinity a jejich hladkými, zaoblenými konturami. Revoluční design, který posouvá hranice stylu, kolekce nemá o nic menší ambice než se se svým odvážným mixem aristokratických prvků stát novou ikonou Cartier.

Šperky Clash de Cartier jsou plné objemu a svými velkorysými detaily se vymykají pravidlům i zažitým konvencím. Jeden design, dvě různé tváře – jak napovídá název, kolekce je střetem kontrastů. Na pohled ostré tvary jsou jemné na dotek a jasná geometrie je vyvážená ženskostí. Technický design podtrhují pohyblivé části zasazené v pevném kruhu. Tento drobný pohyb přitahuje světlo a zjemňuje kontury zlata, kontrastující s ostrou strukturou šperků. Clash de Cartier v sobě ukrývá vrozený smysl k proporcím, který čerpá z čistého stylu Cartier. Propojením objemu, výrazného reliéfu, kruhovitých a čtvercových tvarů kolekce vzdává hold zálibě domu Cartier v geometrii, která sahá do třicátých let 20. století.

Za čistými liniemi a rovnoměrnými rozestupy mezi jednotlivými komponenty se ukrývá velmi složitá a komplexní řemeslná práce. Spojit špičaté cvoky tak, aby zůstaly pohyblivé, vyžadovalo speciální kloubový mechanismus, který byl kompletně vyvinut ve šperkařských dílnách Cartier. Každý zlatý element je samostatně leštěný a montovaný.

Šperky Clash de Cartier jsou kalibrovány tak, aby magnetizovaly a držely cvoky na místě. Klenuté hrany zlatých čtverců Clou de Paris jsou dokončovány leštěním, které probíhá v několika krocích. Sofistikovaný rukopis Cartier se odráží, jak je pro značku typické, i ve vnitřní části šperků, která běžně zůstává oku skryta. Každý prsten, náramek, náhrdelník či náušnice má zespodu jemné vroubkování pro pohodlné nošení.

Unisexová kolekce Clash de Cartier je vyrobena z 18 karátového růžového zlata v tenčí či silnější variantě, s diamanty nebo bez. Modely XL v limitované edici ze žlutého zlata doplňuje zářivě oranžový korál. Prsteny a náramky mohou být různě kombinovány a vrstveny na sebe.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.