Sociální sítě
Nahoru

Individuální přístup: Hodinářství Isabella

K lázeňskému centru Karlových Varů nákupy šperků a hodinek bezpochyby patří, ostatně stejně jako rodinné hodinářství Isabella. To pracuje s náročnou karlovarskou klientelou už od roku 1997, kdy se začalo soustředit hlavně na kvalitní mechanické hodinky.

Po boku německých ikon Union Glashütte a Junghans, lze v jejím portfoliu objevit i světoznámé značky ze země helvetského kříže, jakými je Certina, Vulcain či Carl F. Bucherer. Dámy zde potěší samozřejmě i klenoty, ať už od tuzemského výrobce ALO, italského tvůrce trendů Enrico Capra či značky Nimei soustředící se na práci s perlami. Důvodem návštěvy by ale mohla být například možnost objednat si šperky vlastních návrhů a tvorby.

Vzhledem ke své unikátní poloze a vytříbené architektuře patří Kalovy Vary také k čestným městům, do kterých pravidelně zavítá i konvoj veteránů v rámci závodu Sachsen Classic. Ten dlouhá léta sponzoruje manufaktura Union Glashütte z německé strany Krušných hor. Proto i zde, v lázeňském městě křičícího historickou okázalostí, nesmí chybět místo, kde lze uměleckou tvorbu saských hodinářů obdivovat.

V rámci hodinářství Isabella nechybí celá aktuální kolekce značky, která nedávno oslavila 125 let výročí. Při té příležitosti představila také speciální edici hodinek 1893 Johannes Dürrstein, která je v růžovém zlatě omezena právě 125 exempláři a v oceli limitována není. Každý z limitované produkce je samozřejmě individuálně číslován, a to na kroužku lemujícím safírové sklíčko, jež umožňuje průhled na unikátní mechanický strojek. Hlavní je ale pohled zepředu. Základní ručky a ta indikující 60hodinovou rezervu nátahu pracují nad smaltovaným číselníkem.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.