Sociální sítě
Nahoru

Ball Watch a jeho pocta železnici

Fascinace parními lokomotivami zůstala od dětství stále zakořeněná hluboko některých z nás. Za minulého režimu byla opěvována třináctidílným seriálem Dynastie Nováků a v současnosti je velkým tématem slavného Sheldona Coopera v seriálu Teorie velkého třesku. Pro americkou legendu Ball Watch je jasnou inspirací pro další ze svých instrumentů. Právě proto vnikla edice Trainmaster Flying Scotsman, která se klaní věhlasnému vlaku operujícímu mezi Edinburghem a Londýnem už od poloviny 19. století.

Všech 149 individuálně číslovaných modelů vzniklo v masivním růžovém zlatě a je osazené smaltovaným číselníkem vypalovaným v malých píckách. Kromě unikátního fontu číslic nechybí usazené tritiové elementy zajišťující stálou čitelnost údajů.

Tyto trubičky naplněné až čtvrt století zářícím izotopem vodíků nechybí ani na dvou základních ručkách. Ty pohání uložený automat s COSC certifikací přesnosti – tak, jak dráhy vždy vyžadovaly. Samozřejmostí pro značku je také vysoká odolnost – hodinky jsou tedy vodotěsné do 30 m, a co se týče nárazů, pohodlně obstojí při zátěži do 5000 Gs. V hodinářství Koscom je lze pořídit za 300 000 Kč, nicméně pouze na objednávku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.