Sociální sítě
Nahoru

Karbonová sázka na jistotu: TAG Heuer

Kooperace švýcarské avantgardy s předním britským producentem černých hodinek Bamford Watch Department má další plody. Potápky Aquaracer v automatu (jejich srdcem je Calibre 5, tedy modifikovaná Sellita SW200) budou dostupné v tušově matném titanu s karbonovou lunetou a stejně tak s karbonovým číselníkem. Ten dotvoří různé barvy, od zlatavé, po červenou či modrou. Ve stejném odstínu je pak i nylonový řemínek a jeho prošívání. Zajímavé je, že TAG Heuer nemá ambice extrémně zdražovat a stále drží cenu hodinek pod hranicí 100 000 Kč, o čemž se lze snadno představit v rámci expozice v hodinářství Koscom, kde je značka prezentovaná v České republice nejširším portfoliem – a to i v rámci e-shopu.

Avantgardní švýcarská značka TAG Heuer začala psát historii svých kultovních Aquaracer teprve v roce 1982, a to ještě pod jménem TAG Heuer 2000. Z původních robustních sportovně laděných hodinek vznikly v roce 2004 potápky označené jako 2000 Aquaracer, což je jméno, které se pevně ukotvilo až o rok později a dalo jméno celé řadě. Ta od té doby prošla silným vývojem, přičemž současná kolekce vychází již ze čtvrté generace.

Hlavními atributy jsou stále výrazné indexy s luminiscenčním nánosem, který nechybí ani na ručkách. Samozřejmostí je jednosměrně otočná luneta s vyznačenou desetiminutovou stupnicí, přičemž prvních 15 minut má minutové členění. Nechybí také Kyklop, tedy zvětšovací čočka aplikovaná v konstrukci safírového sklíčka, jež se stará o snazší odečitatelnost data. Vodotěsnost je pak vždy 300 m.

 

 

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.