Sociální sítě
Nahoru

Manufaktura H. Moser & cie. představila hodinky za téměř 9 milionů korun, které neukazují čas

Minimalismem šokující značka tvořící své kreace nedaleko Rýnských vodopádů opět překvapila. Její Swiss Alp Watch Concept Black nejenom, že nedisponují logem značky H. Moser & cie. na temně černém číselníku, ale ani ručkami – a přitom se o přesnost chodu stará létající minutový tourbillon. Proč? O indikaci času se zde totiž nestarají konvenční ručky, ale speciální řešení – tak zvaná minutová repetice.

Čas tedy prozradí odbíjení kladívek do gongů, jež lemují obdélníkový strojek unikátní architektury usazený v platinovém pouzdře. Není divu, že hodinky, které v Čechách nabízí pouze hodinářství Koscom, stojí neuvěřitelných 8 900 000 Kč.

Minuty i hodiny mají svůj specifický zvuk a čtvrthodiny tyto dva tradičně snoubí. Nejobtížnější je tedy hodinky správně nastavit, k čemuž na krčku koruny slouží jemné drážky, s tím, že každá odpovídá pětiminutovému intervalu. Produkce bude striktně limitovaná a pouze zakázková. Najde se v Čechách zákazník na takový unikát?

Hodinky H. Moser & cie., o kterých byl mimo jiné natočený jeden z dílů dokumentární série Cesty za hodinářským uměním, budou k vidění také v rámci výstavy SEW. Ta se po pěti letech přesouvá do Prahy, a to na sklonku října.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.