Sociální sítě
Nahoru

Vychutnejte si sladký život jako Francouzi

Víte, v čem spočívá umění Art de Vivre, výjimečného životního stylu Francouzů? Především ve schopnosti vychutnat si každé sousto, každý doušek kávy, každý jedinečný okamžik, všechny chutě a vůně života. S tradičními výrobky z pekařství PAUL jste k umění vychutnávat život plnými doušky o pár krůčků blíže.

Typické sladké pečivo, bez kterého se ve Francii neobejde tradiční snídaně, nebo posezení u kávy s přáteli, se nazývá Viennoiserie. Původně opravdu tyto lahůdky přišly do Francie z rakouské Vídně, ale právě Francouzi je dovedli k dokonalosti. Když přivoníte k máslovému croissantu, vychutnáváte si jeho lahodnou chuť a jedinečnou křehkost, pochopíte, proč je jednoznačně nejprodávanějším výrobkem pekařství PAUL.

Základem většiny sladkého pečiva je poctivé listové těsto, vyrobené skutečně z másla, levnější náhražky z rostlinných olejů v pekařství PAUL nemají místo! Právě díky kvalitním ingrediencím je Viennoiserie tolik oblíbená. Vyzkoušejte křehkou Jablečnou mřížku s náplní ze šťavnatých jablek nebo Jablečný tart s jemně zkaramelizovaným pečeným jablkem, nakrájeným na tenké plátky. Těšit se můžete i na oblíbenou Meruňkovou Angličanku, která se do pekařství PAUL vrací na žádost zákazníků. Zklamáni nebudete, ani pokud zvolíte klasiku – máslový croissant, čokoládovou rolku nebo rozinkového šneka. Ať si vyberete jakoukoli dobrotu, nezapomeňte si ji vychutnat jako praví Francouzi – pomalu a všemi smysly.

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.