Sociální sítě
Nahoru

Vychutnejte si sladký život jako Francouzi

Víte, v čem spočívá umění Art de Vivre, výjimečného životního stylu Francouzů? Především ve schopnosti vychutnat si každé sousto, každý doušek kávy, každý jedinečný okamžik, všechny chutě a vůně života. S tradičními výrobky z pekařství PAUL jste k umění vychutnávat život plnými doušky o pár krůčků blíže.

Typické sladké pečivo, bez kterého se ve Francii neobejde tradiční snídaně, nebo posezení u kávy s přáteli, se nazývá Viennoiserie. Původně opravdu tyto lahůdky přišly do Francie z rakouské Vídně, ale právě Francouzi je dovedli k dokonalosti. Když přivoníte k máslovému croissantu, vychutnáváte si jeho lahodnou chuť a jedinečnou křehkost, pochopíte, proč je jednoznačně nejprodávanějším výrobkem pekařství PAUL.

Základem většiny sladkého pečiva je poctivé listové těsto, vyrobené skutečně z másla, levnější náhražky z rostlinných olejů v pekařství PAUL nemají místo! Právě díky kvalitním ingrediencím je Viennoiserie tolik oblíbená. Vyzkoušejte křehkou Jablečnou mřížku s náplní ze šťavnatých jablek nebo Jablečný tart s jemně zkaramelizovaným pečeným jablkem, nakrájeným na tenké plátky. Těšit se můžete i na oblíbenou Meruňkovou Angličanku, která se do pekařství PAUL vrací na žádost zákazníků. Zklamáni nebudete, ani pokud zvolíte klasiku – máslový croissant, čokoládovou rolku nebo rozinkového šneka. Ať si vyberete jakoukoli dobrotu, nezapomeňte si ji vychutnat jako praví Francouzi – pomalu a všemi smysly.

Více z rubriky Gastro

  • Brněnský hotel Anybody: ubytování ve stylu slavných filmů

    Brněnský hotel Anybody je ojedinělým konceptem, designem a přístupem k hostům unikátní nejen v měřítku České republiky, ale také v tom...

    Marek Zelený16.6.2019
  • Ideální prázdninový relax v centru Prahy

    Od začátku července nastává v restauraci La Rotonde víkendová změna. V letním čase nebudou fungovat již zavedené sobotní a nedělní brunche....

    Jan Pešek13.6.2019
  • Alcron plný energie

    Restaurace Alcron si v čele s head chefem Jakubem Černým připravila pro své hosty letní novinky, které se od této chvíle...

    Jan Pešek13.6.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Restaurace Corso v Řevnicích

    Restaurace Corso se nachází v malém městečku Řevnice, které leží zhruba 10 km jihozápadně od Prahy. Corso je situované přímo v...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Letní program v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova připravila letní program, kterým bude bavit své hosty. Je jim série gastronomických zážitků,...

    Jan Pešek3.6.2019
  • Bistro Sisters v novém kabátu

    První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku...

    Jan Pešek3.6.2019
  • Hergetova Cihelna sází na duo šéfkuchařů

    Pražská restaurace Hergetova Cihelna se může pochlubit jednou z nejkrásnějších teras v metropoli, která nabízí hostům magický výhled na Karlův most....

    Jan Pešek31.5.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.