Sociální sítě
Nahoru

Vychutnejte si sladký život jako Francouzi

Víte, v čem spočívá umění Art de Vivre, výjimečného životního stylu Francouzů? Především ve schopnosti vychutnat si každé sousto, každý doušek kávy, každý jedinečný okamžik, všechny chutě a vůně života. S tradičními výrobky z pekařství PAUL jste k umění vychutnávat život plnými doušky o pár krůčků blíže.

Typické sladké pečivo, bez kterého se ve Francii neobejde tradiční snídaně, nebo posezení u kávy s přáteli, se nazývá Viennoiserie. Původně opravdu tyto lahůdky přišly do Francie z rakouské Vídně, ale právě Francouzi je dovedli k dokonalosti. Když přivoníte k máslovému croissantu, vychutnáváte si jeho lahodnou chuť a jedinečnou křehkost, pochopíte, proč je jednoznačně nejprodávanějším výrobkem pekařství PAUL.

Základem většiny sladkého pečiva je poctivé listové těsto, vyrobené skutečně z másla, levnější náhražky z rostlinných olejů v pekařství PAUL nemají místo! Právě díky kvalitním ingrediencím je Viennoiserie tolik oblíbená. Vyzkoušejte křehkou Jablečnou mřížku s náplní ze šťavnatých jablek nebo Jablečný tart s jemně zkaramelizovaným pečeným jablkem, nakrájeným na tenké plátky. Těšit se můžete i na oblíbenou Meruňkovou Angličanku, která se do pekařství PAUL vrací na žádost zákazníků. Zklamáni nebudete, ani pokud zvolíte klasiku – máslový croissant, čokoládovou rolku nebo rozinkového šneka. Ať si vyberete jakoukoli dobrotu, nezapomeňte si ji vychutnat jako praví Francouzi – pomalu a všemi smysly.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.