Sociální sítě
Nahoru

Vychutnejte si sladký život jako Francouzi

Víte, v čem spočívá umění Art de Vivre, výjimečného životního stylu Francouzů? Především ve schopnosti vychutnat si každé sousto, každý doušek kávy, každý jedinečný okamžik, všechny chutě a vůně života. S tradičními výrobky z pekařství PAUL jste k umění vychutnávat život plnými doušky o pár krůčků blíže.

Typické sladké pečivo, bez kterého se ve Francii neobejde tradiční snídaně, nebo posezení u kávy s přáteli, se nazývá Viennoiserie. Původně opravdu tyto lahůdky přišly do Francie z rakouské Vídně, ale právě Francouzi je dovedli k dokonalosti. Když přivoníte k máslovému croissantu, vychutnáváte si jeho lahodnou chuť a jedinečnou křehkost, pochopíte, proč je jednoznačně nejprodávanějším výrobkem pekařství PAUL.

Základem většiny sladkého pečiva je poctivé listové těsto, vyrobené skutečně z másla, levnější náhražky z rostlinných olejů v pekařství PAUL nemají místo! Právě díky kvalitním ingrediencím je Viennoiserie tolik oblíbená. Vyzkoušejte křehkou Jablečnou mřížku s náplní ze šťavnatých jablek nebo Jablečný tart s jemně zkaramelizovaným pečeným jablkem, nakrájeným na tenké plátky. Těšit se můžete i na oblíbenou Meruňkovou Angličanku, která se do pekařství PAUL vrací na žádost zákazníků. Zklamáni nebudete, ani pokud zvolíte klasiku – máslový croissant, čokoládovou rolku nebo rozinkového šneka. Ať si vyberete jakoukoli dobrotu, nezapomeňte si ji vychutnat jako praví Francouzi – pomalu a všemi smysly.

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.