Sociální sítě
Nahoru

Hit léta: Lehké, nádherné a barevné rolky

Executive chef restaurace Café Buddha Štěpán Návrat v pražské Balbínově ulici tentokrát zařadil v duchu blížícího se léta do menu další skvělou novinku. Jedná se o svěží a lehké summer rolls. Klasika kuchyně jihovýchodní Asie. Závitky znamenají pro tento region to, co pro Italy pizza. Jsou s ním zkrátka neodmyslitelně spjaté. V Café Buddha Balbínova – jak jsme již zvyklí – nalezneme autentičnost, originalitu a akcent na čerstvost a kvalitu, jednoduše řečeno skvělou a neotřelou chuť Asie.

“Po Pia“ summer rolls čili svěží letní závitky jsou pevnou a oblíbenou součástí japonské kuchyně. Jejich základem je jemný rýžový papír, do kterého lze zabalit téměř cokoliv, na co máte chuť. Jejich alternativou jsou pak tzv. spring rolls, to jsou závitky, které jsou po zabalení ještě smaží.

Summer rolls jsou atraktivní nejen pro svou lehkou a lahodnou chuť, ale také pro svůj neotřelý vzhled. „Myslím, že naše letní závitky by neměly uniknout žádnému milovníku asijské kuchyně“, říká šéfkuchař a majitel restaurace Café Buddha Štěpán Návrat. „Hosté mohou vybírat ze sedmi příchutí a budu rád, když mě nebo mým kolegům zanechají v restauraci vzkaz, jak jim rolky chutnaly. Je to naše novinka, ale již nyní si jsem celkem jistý, že se stane oblíbenou a atraktivní součástí naší nabídky“.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.