Sociální sítě
Nahoru

Německá strohost v podání hodinek Tutima

Saská manufaktura se konečně odhodlala integrovat svůj vlastní manufakturně vyráběný kalibr do útrob ocelového pouzdra. V rámci edice Patria, která byla doposavad k dostání pouze ve zlatě, si model navíc vyzískal přízvisko Admiral Blue, a to kvůli svému impozantně modrému zabarvení řemínku z aligátora a číselníku. Ten jinak dotváří útlá vteřinka a subtilní leštěné ocelové ručky ve tvaru kopí.

Hlavním skvostem je samozřejmě strojek se zlacenými komponenty, který lze sledovat skrze transparentní dýnko 43mm hodinek. Jeho unikátní architekturu tvoří hlavní tříčtvrteční můstek, tolik typický pro německou tvorbu, konkrétně pro počiny z Glashütte. O pozornost bojují i šatony, nádherný můstek uchycující 3Hz setrvačku využívající Breguetovo zakřivení vlásku. Rezerva chodu kalibru Tutima 617 vyžadující manuální nátah je 65 hodin.

Tutima Patria Admiral Blue vyjdou na překvapivých 127 400 Kč, což je vzhledem k využití manufakturního strojku opravdu konkurence schopná cena. V Čechách je nabídne ve svém portfoliu hodinářství Koscom, nicméně k vidění budou 19. a 20. října v rámci Salon Exceptional Watches v Praze. Nebudou to totiž pouze obří značky, které letos v paláci Žofín budou bojovat o pozornost, ale také malé německé privátní značky – a Tutima bude jednou z nich.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.