Sociální sítě
Nahoru

Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš Huml se o víkendu v polovině června (konkrétně od pátku 14. do neděle 16. června) pokusí svým hostům ukázat, jaké markantní rozdíly jsou v chuti farmovaných a divokých lososů.

Znalci tvrdí, že srovnávat divokou a pěstovanou rybu je stejné, jako porovnávat běžný vůz s luxusem v podobě Rolls-Royce. Takže jen ve stručnosti: maso divokého lososa není růžové, ale výrazně červené, má menší množství tuku, je pevnější a hlavně, mnohem chutnější. Rozdíl vynikne především v prezentaci syrového či téměř syrového masa.

Proto šéfkuchař La Verandy připravil nejen obligátní lososový tatarák podávaný v křupavé trubičce a doplněný kaviárem ze šalotky a koprovým krémem, ale také lososa ve stylu tataki – kdy je maso na povrchu zprudka opečeno, ale uvnitř zůstává syrové. Populární japonskou úpravu doprovází řasa wakame, japonská majonéza a ředkev.

Také v hlavních chodech nádherně vyzní dokonalá chuť prémiové ryby, byť v úplně odlišném aranžmá. Losos pečený v listovém těstě a podávaný se špenátem a citronovým konfitem překvapí svou jemností, nicméně rafinovaná francouzská omáčka choron přidá náležité „grády“. Naopak středomořská kombinace lososa s olivami, mušlemi, krevetou a kalamáry nabízí plejádu opulentních chutí s puncem středomořské taverny.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.