Sociální sítě
Nahoru

Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš Huml se o víkendu v polovině června (konkrétně od pátku 14. do neděle 16. června) pokusí svým hostům ukázat, jaké markantní rozdíly jsou v chuti farmovaných a divokých lososů.

Znalci tvrdí, že srovnávat divokou a pěstovanou rybu je stejné, jako porovnávat běžný vůz s luxusem v podobě Rolls-Royce. Takže jen ve stručnosti: maso divokého lososa není růžové, ale výrazně červené, má menší množství tuku, je pevnější a hlavně, mnohem chutnější. Rozdíl vynikne především v prezentaci syrového či téměř syrového masa.

Proto šéfkuchař La Verandy připravil nejen obligátní lososový tatarák podávaný v křupavé trubičce a doplněný kaviárem ze šalotky a koprovým krémem, ale také lososa ve stylu tataki – kdy je maso na povrchu zprudka opečeno, ale uvnitř zůstává syrové. Populární japonskou úpravu doprovází řasa wakame, japonská majonéza a ředkev.

Také v hlavních chodech nádherně vyzní dokonalá chuť prémiové ryby, byť v úplně odlišném aranžmá. Losos pečený v listovém těstě a podávaný se špenátem a citronovým konfitem překvapí svou jemností, nicméně rafinovaná francouzská omáčka choron přidá náležité „grády“. Naopak středomořská kombinace lososa s olivami, mušlemi, krevetou a kalamáry nabízí plejádu opulentních chutí s puncem středomořské taverny.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.