Sociální sítě
Nahoru

Podmanivá chuť divokých lososů v La Verandě

Skvostné maso divokých lososů v prvotřídní kvalitě Label Rouge bude hlavní ozdobou oblíbené akce 4x jinak. Šéfkuchař restaurace La Veranda Tomáš Huml se o víkendu v polovině června (konkrétně od pátku 14. do neděle 16. června) pokusí svým hostům ukázat, jaké markantní rozdíly jsou v chuti farmovaných a divokých lososů.

Znalci tvrdí, že srovnávat divokou a pěstovanou rybu je stejné, jako porovnávat běžný vůz s luxusem v podobě Rolls-Royce. Takže jen ve stručnosti: maso divokého lososa není růžové, ale výrazně červené, má menší množství tuku, je pevnější a hlavně, mnohem chutnější. Rozdíl vynikne především v prezentaci syrového či téměř syrového masa.

Proto šéfkuchař La Verandy připravil nejen obligátní lososový tatarák podávaný v křupavé trubičce a doplněný kaviárem ze šalotky a koprovým krémem, ale také lososa ve stylu tataki – kdy je maso na povrchu zprudka opečeno, ale uvnitř zůstává syrové. Populární japonskou úpravu doprovází řasa wakame, japonská majonéza a ředkev.

Také v hlavních chodech nádherně vyzní dokonalá chuť prémiové ryby, byť v úplně odlišném aranžmá. Losos pečený v listovém těstě a podávaný se špenátem a citronovým konfitem překvapí svou jemností, nicméně rafinovaná francouzská omáčka choron přidá náležité „grády“. Naopak středomořská kombinace lososa s olivami, mušlemi, krevetou a kalamáry nabízí plejádu opulentních chutí s puncem středomořské taverny.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.