Sociální sítě
Nahoru

Víkendovou Champions Trophy ovládl Američan Matt Cogar

Američan Matt Cogar vyhrál podruhé trofej na STIHL TIMBERSPORTS® Champions Trophy. Ve finále porazil úřadujícího mistra světa Laurence O’Toola z Austrálie. Akce se konala 25. května 2019 ve krásném prostředí švédského zámku Tjolöholm před zraky 1 400 diváků.

Matthew Cogar

V semifinále porazil Cogar loňského vítěze Kanaďana Stirlinga Harta v neuvěřitelném čase 1:00:91. Ve finále byl Cogar zhruba o dvě vteřiny rychlejší než Australan Laurence O´Toole. Česká republika měla jako jediná země hned dva zástupce, a to Martina Komárka a Martina Kalinu. Oba dva bohužel nepostoupili do čtvrtfinále. Bronz získal Kanaďan Stirling Hart. Čtvrtý byl Polák Michal Dubicki, ten se ale do souboje o bronz nedostal kvůli zranění.

Laurence O’Toole

Cogar komentoval své vítězství takto: „Je to neuvěřitelné. Přijel jsem sem ukázat to nejlepší, ale zlato je jako sen. Prsten pro vítěze je nádherná a úžasná trofej. Souboj s Laurencem ve finále byl hodně náročný, ale zvládl jsem to. Prostředí zámku u moře bylo jedním slovem úžasné, rád bych se sem vrátil.” Stříbrný Laurence O’Tool dodal: „Matt byl dnes nad moje síly, ale můj výkon byl velmi kvalitní. Snad budu mít šanci se vrátit a trofej vybojovat.”

Vítěz z minulého roku Kanaďan Stirling Hart řekl: „Pokaždé když vyhraješ medaili, jsi šťastný, ale určitě jsem ji nechtěl vyhrát bez souboje. Škoda, že Dubicki nemohl do malého finále nastoupit.”

České okénko

Martin Komárek, bohužel letos nenavázal na své úspěchy z minulosti. Svůj výkon komentoval takto: „Nezvolil jsem správnou sekeru, a to rozhodlo. Nedokázal jsem se s tím srovnat. Přestože jsem zvyklý na lepší umístění, rozhodně nejsem zklamaný. Moc se těším na listopadové mistrovství světa, které bude poprvé v Česku, a to 1. a 2. listopadu v Praze na Výstavišti.“

Martin Komárek

Martinu Kalinovi unikl postup zhruba jen o půl vteřiny: „Byl to můj největší závod. Určitě mě mrzí, že jsem nepostoupil, ale udělal jsem drobnou chybu v závěru a to rozhodlo. Je to ohromná zkušenost.”

Martin Kalina

MS Juniorů

Součástí závodu bylo mistrovství světa juniorů do 25 let, tzv. 2019 STIHL TIMBERSPORTS Rookie World Championship. Zde byl naší nadějí dvacetiletý Matyáš Klíma, který je synem dlouholetého reprezentanta Leoše Klímy. Matyáš skončil na sedmém místě, ale před poslední disciplínou útočil na medaili. „Před poslední disciplínou Underhand Chop, přesekání kmene pod nohami, jsem věděl, že musím jít na hranu. Šel jsem do maximálního rizika, neudržel rovnováhu a vyšlápl ze špalku. Bohužel jsem přitom už nedokázal zastavit sek sekerou a tím pádem byl v této disciplíně diskvalifikován a obdržel nula bodů.”

Vítězem se stal Novozélanďan Chris Lord. Druhý skončil Australan Josh Bakes. Třetí skončil domácí Švéd Emil Hansson. O titul si to rozdalo deset nejlepších juniorů.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.