Sociální sítě
Nahoru

Značka Diplomático představila unikátní třetí lahev z řady Distillery Collection

Nelson Hernández, Maestro Ronero venezuelského prémiového rumu Diplomático, představil v České republice hned dvě exkluzivní novinky najednou: třetí lahev z limitované edice Distillery Collection, NO. 3 Pot Still Rum a limitovanou edici rumu Diplomático Single Vintage 2005.

Řada Diplomático Distillery Collection představuje mimořádným způsobem rumy vyrobené na různých destilačních zařízeních, kterými disponuje společnost DUSA (Destilerias Unidas S.A.).

Rumoví znalci mají díky této kolekci možnost se postupně seznámit s odlišnými chuťovými profily rumů z jednotlivých destilačních zařízení, které dohromady tvoří charakter rumů Diplomático. Po úspěchu předchozích dvou lahví, kdy si vychutnali čistou krásu rumu z destilačního zařízení „Batch Kettle“ a Barbetova kolonového destilačního zařízení, přichází další příležitost poznat destilační know-how společnosti Diplomático z jiného úhlu než dosud.

Třetí rum v řadě výjimečné kolekce, který vyjde na 1 600 Kč, vzniká na měděném kotlíkovém destilačním zařízení, které do destilerie doputovalo v roce 1959 ze Skotska. Je srdcem chuťového profilu rumů Diplomático. Surovinou je med z cukrové třtiny, který prochází delší fermentací. Vzniká zde těžký rum, který následně zraje 8 let v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a sladové whisky. Mimořádně komplexní rum má výrazné tóny červeného a tropického ovoce, karamelu a vanilky.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.