Sociální sítě
Nahoru

Swatch experimentuje s módními trendy

Za poslední dva roky se hodinářské značce Swatch podařilo poměrně dobře etablovat po dlouholeté odmlce na tuzemském trhu. Kromě klasických plastových hodinek s quartzovými strojky a strojově vyráběných mechanických Sistem51 dorazily na prodejní místa také unikátní limitované edice, po kterých je zde opravdu hlad.

Tím nejnovějším s čím však značka přichází, je impozantní kolekce Big Bold, jejichž plastová pouzdra dosahují v průměru extrémních 47 mm. To je v době, kdy většina klasických i sportovních modelů slavných hodinářských značek svá pouzdra zmenšuje, samozřejmě snaha šokovat. Záměr udělat přesně pravý opak, než jakým směrem se světový trh vydává, se však ukazuje jako skvělý nápad. Hodinky díky nízké hmotnosti zápěstí totiž téměř nezatíží, a přesto je možné je z dálky snadno rozpoznat.

Nabízí se také koncept vrstvení, kdy na jednom zápěstí může být místo i pro dva či tři kusy – Swatch zde přeci jenom chce být poněkud extravagantní a dostupnost hodinek populární značky založené v roce 1983 tomu napomáhá. Na Českém trhu, stejně jako na Slovensku, v Německu, Skandinávii nebo Holandsku, navíc hraje ikoně do karet stále se zvyšující průměrná výška. Patříme totiž mezi nejvyšší národy světa, s čímž jdou ruku v ruce také požadavky na větší hodinky na zápěstí.

Swatch Big Bold a jejich nálada se nesou na vlně urban streetwear, proto jsou vyvedeny nejenom v černé, ale také v khaki zelené s černými, oranžovými či zelenými detaily. V módě jsou totiž stále vojenské bundy, letecké brýle a normcore vzhled, stejně jako lumber styl.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.