Sociální sítě
Nahoru

Etnosvět: Svět chutí bez hranic

Etnosvět se během tří let od otevření stal velmi oblíbenou a vyhledávanou restaurací, svědčí o tom i prestižní ocenění od TripAdvisor (Certifikát výjimečnosti 2017, 2018) a vítězství v anketě gastronomického průvodce Restu Etnosvět vyhrál Skokana roku a zároveň zvítězil v kategorii vegetariánských restaurací. Etnosvět ale není populární jen u vegetariánů. Cestu si sem našli také milovníci masa, kteří se přesvědčili o tom, že vegetariánské jídlo nemusí být jen nudné a bez chuti. Delikátní speciality ze všech koutů světa, připravované mezinárodním týmem najdete jen pár kroků od stanice metra I.P. Pavlova na Praze 2. Parkování před restaurací je pro návštěvníky Etnosvěta zdarma.

Vegetariánská a veganská gastronomie má bezpochyby svá specifika. Vizí celého týmu restaurace je ukázat hostům, že existuje celá řada zajímavých ingrediencí, ze kterých lze poskládat pestré a zajímavé pokrmy. Dopřát jim zážitek z chutí, které pro ně dříve mohly být nezvyklé či neznámé. Na menu však mají své místo i klasické stálice světové gastronomie, jako např. pappardelle, risotto nebo čokoládový fondant.

Název Etnosvět pojí různé národy ze všech koutů světa. Tento jev se přenáší do menu restaurace, kde hosté mají možnost nahlédnout pod pokličku specialit ze všech kontinentů. V průběhu času se pod vedením českého šéfkuchaře Ondry Panoše ustálil mezinárodní tým, který dodává jednotlivým exotickým pokrmům tu pravou autenticitu. Tuto myšlenku vystihuje rovněž logo restaurace, ve kterém je symbol stromu, který svými větvemi spojuje světové kontinenty a všechny národy naší planety.

Od 12:00 do 16:00 a od 17:00 do 23:00 (Pá-Ne do 23:30) nabízí restaurace pestrý výběr jídel z à la carte menu, navíc denně můžete k obědu ochutnat novou specialitu. Ujít si nenechte Veganský tataráček a z aktuálních sezonních novinek vyzkoušejte například Velouté z uzeného topinamburu. Zajímavé je také degustační menu o sedmi chodech, které vyjde na 1200 Kč na osobu, případně veganské varianty 1090 Kč na osobu. Samozřejmostí je možnost vinného párování.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.