Sociální sítě
Nahoru

Edox na vlně nostalgie

Svět jemné mechaniky je dnes převážně o emocích. Přestože hodinky splňují ta nejpřísnější kritéria odolnosti a přesnosti, je to hlavně jejich příběh, který nás s nimi dokáže spojit. Výjimkou tak nejsou ani nové SkyDiver Military s tajuplným příběhem.

Každá značka je náležitě hrdá na své historické archívy, ze kterých jednou za čas může čerpat inspiraci. S projektem SkyDiver to však bylo komplikovanější – záhadná založená složka nesla pouze označení „1973 – Speciální striktně limitovaná edice“. Až při pátrání současných zaměstnanců se podařilo narazit na bývalé hodináře užívající si dávno zasloužený důchod, kteří odkryli roušku tajemna.

V roce 1973 totiž značku Edox, letos slavící už 135 let své existence, oslovil zámožný švýcarský plukovník, který chtěl pro svou elitní parašutistickou jednotku vyrobit speciální hodinky, jenž by byly nejenom odolné, ale hlavně také vodotěsné – což byla disciplína, ve které vždy švýcarský výrobce vynikal. Výsledný počin byl údajně předán jednotlivým výsadkářům 1. srpna 1973 – přesné záznamy však dochovány nejsou.

Z původních nákresů však vzešla i letošní edice 555 kusů, která ctí původní charakteristiku. Ocelové pouzdro, šroubovací korunka a dýnko, stejně jako 2 mm vysoké sklíčko zajišťují ochranu uloženého automatu až do 30 ATM, praktická je i silná luminiscenční vrstva Superluminova X1 na ručkách a indexech. Dodávány jsou na ocelovém náramku a s náhradním koženým řemínkem, jehož hnědý odstín ladí i s dodávaným praktickým koženým cestovním pouzdrem. Model SkyDiver Military vyjde na 33 300 Kč a bude k vidění v rámci výstavy SEW, která zavítá do pražského Žofína 19. října.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.