Sociální sítě
Nahoru

Nový rodinný Mercedes-Benz GLB

Nový Mercedes-Benz GLB je mnohostranně využitelné SUV s pozoruhodnými proporcemi, krátkými převisy a designem v „offroadovém“ stylu. Mercedes-Benz GLB může být na přání vybaven pohonem všech kol 4MATIC a speciální funkcí terénního světla, které při pomalé jízdě pomáhá rozpoznávat překážky bezprostředně před vozem.

Zároveň se jedná o prostorný rodinný automobil, který může mít na přání jako první Mercedes-Benz v tomto segmentu sedmimístný interiér. Obě sedadla ve třetí řadě mohou používat osoby s tělesnou výškou až 1,68 metru. Nový model GLB (délka/šířka/výška: 4634/1834/16581 milimetrů) disponuje všemi silnými stránkami aktuální generace kompaktních vozů Mercedes-Benz, od výkonných a hospodárných čtyřválců přes aktuální asistenční systémy, podporující řidiče na základě spolupráce, a informační a zábavní systém MBUX s intuitivním ovládáním až po komplexní systém ovládání komfortních systémů ENERGIZING.

GLB má rozvor 2829 milimetrů, což je například o deset centimetrů více než u nové Třídy B. Společně s funkčně zaměřeným interiérem je to zásadní faktor pro velkorysou nabídku vnitřního prostoru. Výška stropu nad sedákem v první řadě sedadel činí 1035 milimetrů, což je rekord v tomto segmentu. Efektivní prostor pro nohy 967 milimetrů na zadních sedadlech pětimístné verze přispívá k mimořádnému komfortu.

Objem zavazadlového prostoru 560 až 1755 litrů (údaje platí pro pětimístnou verzi) dosahuje úrovně karosářských verzí kombi. Na přání je druhá řada sedadel podélně posuvná a její opěradla mají standardně nastavitelný sklon v několika krocích. Díky tomu lze zavazadlový prostor zvětšit až o 179 litrů a používat jej k nejrůznějším účelům.

Nové GLB se bude vyrábět v závodě Aguascalientes (Mexiko) a pro čínský trh v Pekingu. V současnosti je již každý třetí Mercedes-Benz SUV a každý čtvrtý kompaktním vozem. Kompaktní SUV, jakým je i GLB, proto snoubí všechny faktory úspěchu obou největších segmentů značky Mercedes-Benz.

S novým modelem GLB se rodina kompaktních vozů Mercedes-Benz rozroste na osm členů: Třída A, Třída A sedan ve standardní a prodloužené verzi, Třída B, CLA kupé, CLA Shooting Brake a GLA jsou již na trhu. V roce 2018 si převzalo kompaktní model s hvězdou více než 609 000 zákazníků na celém světě. Od zahájení výroby prvních vozů Třídy A v roce 1997 bylo na celém světě dodáno již více než 6,5 milionu vozidel Mercedes-Benz v tomto segmentu.

GLB disponuje jako první kompaktní vozidlo Mercedes-Benz na přání třetí řadou sedadel, kterou tvoří dvě dodatečná samostatná sedadla. Sedadla nabízejí pohodlí osobám s tělesnou výškou až 1,68 metru. Součástí rozsáhlé bezpečnostní výbavy jsou výsuvné opěrky hlavy, bezpečnostní pásy s předpínači a omezovači síly, okenní airbagy i pro cestující ve třetí řadě a úchyty ISOFIX a TOP Tether pro kompatibilní dětské sedačky. Vzadu lze připevnit až čtyři dětské sedačky. Mezi komfortní prvky ve třetí řadě patří dva držáky nápojů mezi sedadly a dvě odkládací přihrádky s pryžovou vložkou na levé i pravé straně obložení zavazadlového prostoru. V každé přihrádce je navíc vstup USB s funkcí nabíjení. Při zvětšování zavazadlového prostoru lze sedadla složit do podlahy, čímž vznikne rovná ložná plocha.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.