Sociální sítě
Nahoru

Konec novodobé ikony

Moderní historie hodinářské značky H. Moser & Cie je poměrně krátká, přesto se tato malá firma dokázala zapsat do povědomí znalců hned několika významnými kousky. Kromě progresivně řešeného věčného kalendáře nebo parodickými Alp Watch to je model Pioneer Centre Seconds 3200-1200, který je z cenového hlediska vstupní branou do světa výrobce z Schaffhausenu.

Sportovně-elegantní hodinky s číselníkem v barvě Midnight-Blue fumé patří mezi nejoblíbenější modely značky, přesto je potkal smutný osud. Jejich produkce bude ukončena, a to někdy v průběhu letošního roku. Může se to zdát nelogické, pro značku je model jistě prodejně velmi zajímavý, ale v Moseru už mnohokrát ukázali, že jdou svou vlastní cestou a nebojí se neobvyklých kroků.

Konec vyhledávaného modelu je jedním z nich a z dlouhodobého hlediska dává smysl, především pro majitele těchto hodinek. Zástupci značky totiž uvedli, že modrý Pioneer zmizí z nabídky právě kvůli tomu, že patří mezi nejprodávanější modely. Chtějí totiž, aby si v budoucnu udržel svou hodnotu. Sympatický krok.

V portfoliu značky, kterou v Čechách reprezentuje hodinářství Koscom, tak v ocelovém provedení zůstane pouze zelená varianta modelu Pioneer. H. Moser & Cie je ale značka, která je hraním si s barvami vyhlášená, takže se dá očekávat, že se v blízké budoucnosti dočkáme nové barevné verze.

Kompletní aktuální portfolio této novodobé hodinářské ikony bude možné obdivovat také v rámci letošní výstavy výjimečných hodinek SEW v prostorách pražského Paláce Žofín, a to už na podzim.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.