Sociální sítě
Nahoru

Proč nenosit módní tenisky na běhání

Běhání je poslední dobou hodně trendy záležitost, a to hlavně ve městě. Protože je to jeden z nejjednodušších a nejlevnějších způsobů, jak se udržet ve formě a vyčistit si hlavu, běhá teď skoro každý. Člověk k tomu vlastně nepotřebuje nic speciálního: kvalitní boty, nějaké to funkční sportovní oblečení a hudbu do sluchátek, park, lesní cesta nebo cyklostezka se vždycky najde.

Pro běh se tak nadchla i spousta „svátečních“ sportovců, kteří neplánují podávat velké výkony a chtějí si vystačit s vybavením, co už mají doma. Rádi vypadají dobře za jakékoliv příležitosti a sport není výjimkou. Často tak na běhání obouvají trendy tenisky, ve kterých by jinak přes den vyrazili do ulic. Nebo si chtějí pořídit něco speciálního a sahají po nejnovějších modelech světoznámých značek, aniž by si ověřili, jestli se na běh hodí. Obuté sice vypadají skvěle a taky ladí ke zbytku outfitu, nohy a páteř vám ale za naběhané kilometry rozhodně nepoděkují. Pokud by v nich člověk běhal dlouhodobě, nadělal by si tím více škody, než užitku – už jen kvůli nepoddajné podrážce a vyvýšené patě.

Svoje oblíbené trendy tenisky jako Nike Air Max 270, Nike Air Max 720, adidas Deerupt nebo adidas Nite Jogger tak určitě nechte doma a vytáhněte je spíš na kondiční nebo silový trénink v posilovně. Pokud jste milovníkem swooshe a bez bot s technologií Nike Air Max nedáte ani ránu, na běhání vám jako kompromis doporučujeme třeba překvapivě pevné Nike Air Max 95, nebo Nike Air Zoom Pegasus, které jsou lehké, dobře fixují nohu a mají vzduchovou bublinu na patě i ve špičce. Z dílny německého sportovního giganta adidas pak vyzkoušejte jakékoliv boty s odpružením adidas Boost – na kratší trasy do deseti kilometrů to můžou být například adidas UltraBoost, na delší pak adidas Supernova Glide Boost.

Pokud plánujete běhat pravidelně, do výběru bot se rozhodně vyplatí investovat. Nespoléhejte se na lifestylové tenisky, co máte doma, pořiďte si speciální běžecký model, ve kterém budete kilometry ukrajovat lehce a bezpečně.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.