Sociální sítě
Nahoru

O elektromobily je zájem, Tesla překonala plány

Ačkoliv to na začátku vizionáři a podnikateli Elonu Muskovi moc lidí nevěřilo, dokázal to. Americká automobilka teď dokonce překonala odhady (87 749 vozů) a svým zákazníkům dodala rekordních 95 200 vozů.

Elon Musk je známý svými často kontroverzními a unáhlenými rozhodnutími. Jedním z nich byl také ambiciózní cíl produkce automobilů Tesla, který se však ve finále podařilo překonat. Ve druhém kvartálu tak zákazníkům automobilka dodala 95 200 vozů, což je o 51 % více, než v kvartálu předchozím.

Za drtivou většinu úspěchu může nyní nejlevnější automobil značky Tesla – Model 3. Jeho cena se pohybuje v přepočtu okolo 1 300 000 Kč a na jedno nabití dokáže dojet až 523 km. Nicméně vyšší dodávky byly celkově u všech modelů značky.

Model S

Společnost růst předpokládá i ve 3Q a je dokonce připravena zvyšovat produkci. Celoroční výhled počítá s dodávkami 360–400 tisíc vozů, což znamená, že v druhé polovině roku by společnost musela svým zákazníkům čtvrtletně dodat více jak 100 tisíc vozů.

Prototyp modelu Tesla roadster, který by se měl objevit v příštím roce

Elektromobily jsou oblíbené také v Česku a jejich prodej každým rokem stoupá o desítky procent. Loni to bylo celých 82 %. Nicméně počty prodaných elektromobilů se u nás prozatím stále pohybují ve stovkách kusů.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.