Sociální sítě
Nahoru

Benjamin přes léto roste

Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám na konci léta. Další novinkou jsou první kulinářské kurzy, které budou vycházet z podstaty restaurace Benjamin. Žádné honosné receptury, ale tradiční pokrmy našich předků s příměsí novodobého akcentu a opomíjených surovin brukve, vodnice, tuřínu a černého kořeně, který určuje Štěpán Návrat.

Restaurace Benjamin během léta roste. Nově se celým létem line sezónní menu, které se bude odehrávat ve 3 dějstvích na sebe navazujících. „Vše úzce spjaté nejen s aktuálními surovinami, ale menu má svůj příběh, který má pokračování a konec se dozvíte až v závěru léta,“ prozrazuje executive chef Štěpán Návrat.

Nyní se odehrává 1. dějství, které při dlouhé degustací, která začíná ve 20:15 a stojí 1800 Kč. Vinné párování je rozdělené na dvě varianty, první za 890 Kč či druhá prémiová za 1470 Kč.

A příběh zní: Na začátku byla cibule. Pohozená na venkovské cestě blízko chladné a průzračné řeky. Sama samotinká si tam ležela. Lezl kolem ní rak, který si nebyl jistý, co to je. Přemýšlel jestli to není nezralý hrášek, ale zdálo se mi to zvláštní. Raději se zeptat svého kamaráda pstruha. Ten se jen zasmál a napověděl mu. „Často se to ty hlavo děravá používá s játry, oháňkou nebo se sýrem. Už víš?“ Chudák rak si nebyl pořád jistý. „Že by to byl populární chřest,“ zkusil. A mýlil se… na pokračování se hosté mohou těšit v dalším dějství, které přijde v druhé polovině července.

Další novinkou, která restauraci Benjamin obohatí a vyprofiluje, jsou nové kurzy vaření pod taktovkou executive chefa Štěpána Návrata a head chefa Radka Jakubce. První se uskutečnil 26.6. od 17 hodin a bude následovat další 24.8. od 11 hodin. Unikátní kurzy vaření by Benjamin. 3-chodové menu, které je vysvětleno do detailu a hlavně s přízviskem arogantní originality, kterou se executive chef Štěpán Návrat a celá restaurace Benjamin vyznačuje. Cena kurzu je 3400 Kč na osobu. Počet osob je minimalisticky uzpůsoben prostoru.

Jsou to drobnosti, krůčky a zřejmý vývoj, který dělá z restaurace Benjamin, jenž je po roce působení zařazená již v Michelinském průvodci. Jen tak dál, Benjamin gastronomicky roste.

Více z rubriky Degustace

  • Šťastná třináctka

    La Bodeguita del Medio již po třinácté uspořádá velkolepou gastronomickou show. Termín je daný a diáře se tetelí blahem. Výrazně se...

    Marek Zelený2.2.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Nový přístup ke casual degustacím

    Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining....

    Marek Zelený2.5.2022
  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.