Sociální sítě
Nahoru

Benjamin přes léto roste

Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám na konci léta. Další novinkou jsou první kulinářské kurzy, které budou vycházet z podstaty restaurace Benjamin. Žádné honosné receptury, ale tradiční pokrmy našich předků s příměsí novodobého akcentu a opomíjených surovin brukve, vodnice, tuřínu a černého kořeně, který určuje Štěpán Návrat.

Restaurace Benjamin během léta roste. Nově se celým létem line sezónní menu, které se bude odehrávat ve 3 dějstvích na sebe navazujících. „Vše úzce spjaté nejen s aktuálními surovinami, ale menu má svůj příběh, který má pokračování a konec se dozvíte až v závěru léta,“ prozrazuje executive chef Štěpán Návrat.

Nyní se odehrává 1. dějství, které při dlouhé degustací, která začíná ve 20:15 a stojí 1800 Kč. Vinné párování je rozdělené na dvě varianty, první za 890 Kč či druhá prémiová za 1470 Kč.

A příběh zní: Na začátku byla cibule. Pohozená na venkovské cestě blízko chladné a průzračné řeky. Sama samotinká si tam ležela. Lezl kolem ní rak, který si nebyl jistý, co to je. Přemýšlel jestli to není nezralý hrášek, ale zdálo se mi to zvláštní. Raději se zeptat svého kamaráda pstruha. Ten se jen zasmál a napověděl mu. „Často se to ty hlavo děravá používá s játry, oháňkou nebo se sýrem. Už víš?“ Chudák rak si nebyl pořád jistý. „Že by to byl populární chřest,“ zkusil. A mýlil se… na pokračování se hosté mohou těšit v dalším dějství, které přijde v druhé polovině července.

Další novinkou, která restauraci Benjamin obohatí a vyprofiluje, jsou nové kurzy vaření pod taktovkou executive chefa Štěpána Návrata a head chefa Radka Jakubce. První se uskutečnil 26.6. od 17 hodin a bude následovat další 24.8. od 11 hodin. Unikátní kurzy vaření by Benjamin. 3-chodové menu, které je vysvětleno do detailu a hlavně s přízviskem arogantní originality, kterou se executive chef Štěpán Návrat a celá restaurace Benjamin vyznačuje. Cena kurzu je 3400 Kč na osobu. Počet osob je minimalisticky uzpůsoben prostoru.

Jsou to drobnosti, krůčky a zřejmý vývoj, který dělá z restaurace Benjamin, jenž je po roce působení zařazená již v Michelinském průvodci. Jen tak dál, Benjamin gastronomicky roste.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.