Sociální sítě
Nahoru

Nové hodinky Cartier Santos-Dumont

Pokořit nebeské výšiny, pozvednout ducha a postavit se gravitační síle: odvážné dědictví letce Alberta Santose-Dumonta se odráží v nové kolekci hodinek Santos-Dumont. Ta v sobě ukrývá kuráž, styl a touhu mířit vysoko; typickou pro ty, kdo mění svět. Tak, jako sám slavný letec.

Jednoduchost. Praktičnost. Inovace. To byly tři stěžejní principy Alberta Santose-Dumonta, průkopníka letectví, který si u Louise Cartiera v roce 1904 objednal výrobu vůbec prvních moderních náramkových hodinek. Umístění na zápěstí znamenalo, že si letec mohl přečíst čas i během pilotování. Jejich čistý design, čtvercové pouzdro s přiznanými šroubky a ergonomický řemínek umožňující volný pohyb okamžitě odhalily svůj průlomový charakter. Byly to hodinky muže, který nastavil své cíle vysoko, navrhl 22 létajících strojů, uvedl nespočet patentů a riskoval vlastní život během každého testovacího letu. Štědrý donátor pomáhající neziskovým organizacím a inovátor, jež i v módě vyznával praktický, avšak velmi elegantní styl.

Decentní, zmenšené a umístěné na koženém aligátořím řemínku; nové modely hodinek Santos-Dumont zůstávají věrné eleganci originálního modelu z roku 1904. Pouzdro ze zlata, v kombinaci zlata a oceli, či celoocelové, hodinky zdobí typické římské číslice, dekor šroubků a korunka s korálky a modrým kabošonem – všechny prvky hodinek zachovávají dědictví této významné hodinářské klasiky.

Jejich nezměněný čtvercový tvar oslavuje čistotu a symetrii pařížské geometrie své éry, ukryté ve čtyřech rozích slavné Eiffelovi věže. Počátkem 20. století hodinky symbolizovaly revoluční design, který znamenal avantgardní narušení hodinek s tradičními kulatými tvary.

Elegantní a subtilnější hodinky Santos-Dumont jsou moderním odrazem stylu Alberta Santose-Dumonta: dokonale oblečeného při každé příležitosti s vestičkou, kloboukem, stojatým límečkem, dozadu otočenou čepicí a kalhoty se širokou záložkou.

Alberto Santos-Dumont nosil ochranné brýle a na zakázku vyrobený plášť s kabely, jež připojoval k řízení svého letadla. Jeho osobní styl se vyznačoval důrazem na komfort a snadnost použití, aniž by tím jakkoliv utrpěl jeho vždy elegantní vzhled. Pojem praktičnost proto také byl rozhodujícím prvkem v historii hodinek Santos-Dumont. V roce 2019 Cartier vylepšuje hodinky zabudováním vysoce výkonného quartzového strojku s autonomií zhruba šest let, tedy dvakrát déle než u tradičních strojků. Aby tohoto výkonu dosáhli, museli hodináři v manufaktuře Cartier přepracovat a přizpůsobit velikost strojku, snížit tak spotřebu energie, a zkombinovat ho s vysoce výkonnou baterií.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.