Sociální sítě
Nahoru

Pařížské haute couture dny představily nejkvalitnější módu, auta i umění

Začátek léta v Paříži patří každoročně prezentacím haute couture kolekcí, které se vyznačují tím nejkvalitnějším zpracováním. V módní metropoli se však oslavovalo i umění a luxusní automobily.

První haute couture kolekce Chanel bez Karla Lagerfelda překvapila výraznou dávkou svěžesti a sofistikovanými kostýmky. Na pařížských přehlídkových molech zaujal i label Dior s údernými modely v černé barvě. Značka Givenchy vsadila na ženské siluety, Valentino zase nešetřil barvami ani objemem stylových modelů a hodinářská ikona Richard Mille nešetřila extravagancí.

O uměleckou část pařížských eventů se pak zasloužila výtvarná soutěž Lexus UX Art Car, v níž nejvíce zaujalo španělské návrhářské duo Antoñito and Manolín s designem evokujícím brnění z lesklých rybích šupin s názvem Gyorin Kozane. Vyhlášení proběhlo v prostorách historického zámku Château de Chantilly nedaleko Paříže, kde značka Lexus oslavila již třicetileté výročí svého vzniku a kde proběhla jedna z předních evropských expozic luxusních automobilů, umění a životního stylu. Hosté hlasovali pro jednoho ze čtyř finalistů soutěže s různými vizemi nového kompaktního crossoveru Lexus UX.

Dvojice Antoñito and Manolín, jmenovitě výtvarníci Trini Salamanca a Pablo Parraga, zahalili model UX do červené a modré organické spleti představující rybí šupiny, motiv, jenž se často objevuje v japonském umění. Barevný háv tvořila trojrozměrná struktura vyrobená ze speciální bio pryskyřice, která pokryla karoserii vozidla. Spojení vzájemně protikladných vlastností navazuje na koncept engawa, který byl návrháři UX použit s myšlenkou dosáhnout dokonalého propojení mezi vnitřním prostorem a exteriérem vozidla. Duo Antoñito and Manolín bude jako vítěz soutěže exkluzivním hostem značky Lexus na milánském design weeku v roce 2020.

Na akci se dále prezentoval Lexus LC Convertible Concept ve verzi kabriolet. Evropskou premiéru mělo i nové SUV s označením RX, které se na evropských trzích objeví ještě v letošním roce.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.