Sociální sítě
Nahoru

Aston Martin vytvořil speciální edici DBS Superleggera jako poctu Jamesi Bondovi

Je to téměř padesát let (prosinec 1969), co se v kinech objevil film V tajné službě Jejího Veličenstva o Jamesi Bondovi. Při té příležitosti automobilka Aston Martin vyrobila speciální edici modelu DBS Superleggera, který je inspirovaný originálem, jež ve filmu tenkrát vystupoval.

Ačkoliv Ian Fleming svého hrdinu Jamese Bonda většinou usazoval do vozů značky Bentley, pro většinu lidí je dnes James Bond propojen s automobily značky Aston Martin. Také díky tomu britská automobilka pravidelně připravuje speciální série vozů, které jsou s Bondem spojeny.

Speciální model DBS Superleggera je k dispozici v olivově zelené barvě s černým interiérem, ve kterém vynikají červené prvky, což je stejně, jako vypadal model ve filmu. Pod kapotou se ukrývá 5.2 litrový motor V12 twin-turbo, který disponuje výkonem až 715 koní a z 0 na 100 km/h dokáže zrychlit za 3.4 sekundy. I přes obrovský výkon si však automobil stále zachovává svou eleganci.

V cenovce nového vozu nesmí chybět typická „007“, a proto je cena stanovena na 307 007 liber, což v přepočtu znamená cca. 8,7 milionu Kč. První předávky vozu by měly začít koncem letošního roku a nejen, že si majitelé mohou užít pořádnou jízdu, ale do budoucna hodnota těchto speciálních modelů určitě poroste, takže je to také dokonalá investice.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.