Sociální sítě
Nahoru

Otec se synem si sestavili funkční Lamborghini Aventador

Konstruktéři supervozů by se možná měli začít obávat. Jeden takový si totiž nedávno na zahradě za pomocí 3D tiskárny postavil americký laserový fyzik Sterling Backus a jeho syn. Stavba přesné kopie vozu Lamborghini Aventador je přitom vyšla jen na něco málo přes 450 000 Kč.

Automobil společně stavěli rok a půl a podařilo se jim vytvořit plně funkční kopii v životní velikosti. Na Facebookové stránce, která byla tomuto projektu věnována fyzik napsal, že jejich hlavním cílem je ukázat dětem, jaké jsou věda a technika skvělé věci a jakou sílu technologie mají.

Téměř celý vůz sestavili za pomocí 3D tiskárny z tvrdších a měkkých plastů, nicméně ještě před tím museli každou část vymodelovat ve speciálním počítačovém programu. Vnitřní části automobilu, rám a pohonné ústrojí bylo však vyrobeno z oceli. Tyto části totiž vyžadují větší odolnost a sílu.

Měla by v tomto případě italská automobilka nějakým způsobem zakročit? Sterling se nechal slyšet, že se nejedná o úplnou kopii vozu Aventador. Údajně použili jen jeho základ pro vytvoření něčeho úplně nového: „Design našeho vozu je založený na Lamborghini Aventador, ale každý vyrobený panel jsme docela podstatně změnili a dodali k němu náš vlastní design. A hlavně jsme vyrobili jen jediný kus, který v žádném případě nebude na prodej, jedná se jen o zajímavý projekt, kterým jsme chtěli poukázat na to, co všechno věda a technika dokážou.“

Vzhledem k tomu, že za stavbu vozu utratili něco přes 450 000 Kč, jedná se o docela nákladný projekt, ačkoliv ve srovnání s cenou originálního Lamborghini Aventador, která začíná někde okolo desíti milionu korun, je částka zanedbatelná.

Originální vůz Lamborghini Aventador

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.