Sociální sítě
Nahoru

Temporis Gala Awards VIII má své vítěze

Už osmý ročník tradičního oceňování hodinek roku rumunského trhu proběhl opět za přítomnosti zástupců českého magazínu Top Class v Bukurešti. Na rozdíl od předchozích ročníků však byl letos plný plánování a změn, které jej budou provázet v příštím roce, a to kvůli posunutým termínům veletrhů SIHH a Baselworld. Samotné vyhlašování nejlepších hodinek v konkrétních kategoriích samozřejmě plánované změny neovlivnily, a tak hladký průběh ceremonií následně korunovala famózní opulentní party v prostorách místního hotelu Athenee Palace Hilton.

Pro rok 2019 bylo nominováno z více jak stovky představených hodinek 78 tikajících finalistů, kteří se mezi sebou utkali ve 13 různých kategoriích. O jejich předvýběr se letos postaralo hned sedmnáct porotců ze čtrnácti zemí, mezi kterými nechyběla takové hodinářské ikony, jako Kari Voutilainen, Philippe Dufour, Roman Gauthier či publicista Nicholas Foulkes, které doprovodili experti na hodinářský byznys, jako Bojan Levic ze Slovinska, Carlos Eduardo Barretti z Mexika, Bernard Werk z Holandska či Jan Lidmaňský zastupující tuzemský magazín Top Class.

Společným hlasem poroty byla také rozšířena síň slávy, Temporis Hall of Fame. Do té nově vstoupil Laurent Ferrier, který se po téměř čtyřiceti letech v manufaktuře Patek Philippe odhodlal založit vlastní niche značku nesoucí vlastní jméno. Síň slávy doplnila také dvojice Felix Baumgartner a Martin Frei stojící za experimentálními počiny pod hlavičkou Urwerk a Nizozemec Anthony de Haas, díky kterému komplikované hodinky A. Lange & Söhne mají svou neuvěřitelnou romantickou mechanickou duši.

Tradiční disciplíny nejlepších hodinek pravidelně rozšiřuje kategorie, která se každý rok mění dle aktuálních trendů. Na nejlepší hodinky s rezervou nátahu, které byly nominovány v loňském roce, letos navázaly ty nejlepší ze safíru. Svou pozornost si tak vysloužil komplikovaný Quasar švýcarské manufaktury Girard-Perregaux. Samotné téma safírových pouzder bylo také jedním z nosných velké odborné diskuse kolem kulatého stolu, kde se před zraky kamer tváří v tvář setkávají hodináři s reportéry a diskutují budoucnost hodinařiny.

Absolutním vítězem letošního Temporis Gala Awards se stal zlatý chronograf Datograph Perpetual Tourbillon saské značky A. Lange & Söhne, která pro letošní rok sáhla po sexy honeygold číselníku. Na jeho ploše lze snadno odečíst datum z charakteristických dvou okének, které dotváří údaje věčného kalendáře, měsíční fáze a indikace rezervy nátahu. Tourbillon pracuje na straně dýnka, kde je lemován nádherně dekorovanými součástkami.

Hodinky roku Temporis Gala Awards 2019

Watch of the Year 2019 – A. Lange & Söhne Datograph Perpetual Tourbillon

Best Everyday Man’s Watch 2019 – IWC Pilots Watch Chronograph Top Gun Edition Mojave desert

Best Everyday Lady’s Watch – Omega Constellation Manhattan

Best Holidays Man’s Watch – Seiko Prospex Sea

Best Electric Boy’s Watch – Seiko Astron SSH023j1 (Limited 1500 pcs)

Best Bargain 2019 – Carl F. Bucherer Heritage BiCompax Annual Calendar

Bad Boy’s Watch 2019 – Urwerk UR111C

The `Jury Watch of the Year 2019` – Zenith Inventor,

Best Holiday Lady’s Watch 2019 – Hublot One click Marc Ferrero Turquoise

Best Electric Boy’s Watch 2019 – TAG Heuer Carrera Quartz

Best Smartwatch 2019 – TAG Heuer Connected Modular Golf Edition

Best Sapphire Case – Girard-Perregaux Quasar

Red Carpet Lady’s Watch – Roger Dubuis Exacalibur Shooting Star Flying Tourbillion

Best Complication Watch – Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Master Grande Tradition Cyrotourbillion Westminister Perpetuel

Termín dalšího hodinářského klání v Rumunsku zatím nebyl přesně stanoven, jisté však zatím je jen to, že bude navazovat na hlavní veletrhy hodinářského světa – stejně jako letos.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.