Sociální sítě
Nahoru

Rakouská značka Silent Yacht staví jachty na solární pohon

Stejně jako hybridní a elektrická auta zažívají boom na silnicích, v mořích a oceánech se možná brzo rozroste počet solárně poháněných jachet. Toho chce docílit také rakouská značka Silent Yacht.

Prémiová značka jachet vsadila na solární pohon a nedávno uvedla svou další jachtu s názvem Silent 80, která se na moře vydá poprvé v roce 2020 a bude se zároveň jednat o vlajkovou loď této značky.

Nutno zmínit, že se nejedná o žádný levný kousek, novinka totiž přijde na necelých 150 milionů Kč. Zajímavý je však její pohon, který využívá čistě solární energii. Rakouská značka již dříve uvedla model SIlent 55, který získal velký úspěch na letošní singapurské výstavě jachet. Nyní v italské Anconě vzniká její starší sestra.

Jachta Silent 80 byla navržena designérem Marco Casali z Too-Design a její povrch pokrývají solární panely, kterých je celkem 70 a dohromady generují výkon 26 kWp. Energie je ukládána do lithiových baterií, jejichž kapacita umožní plavbu klidně po celou noc. Jachta však přichází také s dvěma 100kW generátory, které fungují jako nouzový zdroj energie, když jsou akumulátory vyčerpány z důvodu nedostatku slunečního svitu, případně dodávají jachtě další výkon, když majitelé požadují trochu přidat na rychlosti.

Silent 80 ukrývá dostatek prostoru až pro šest kabin. Hlavní paluba se skládá z proskleného salonku, který zahrnuje prostornou kuchyňku, obývací pokoj a jídelní kout, který přechází ve venkovní palubu s barem na zádi. Na přídi nechybí příjemné odpočinkové místo z lehátek, které připomínají trampolíny, které lze využít i k příjemnému slunění.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.