Sociální sítě
Nahoru

Zlato by do konce roku mohlo stát až dva tisíce dolarů

Pokud jste dříve investovali do zlata, dnes určitě oplýváte pozitivní náladou a pokud v těchto dnech plánujete jeho prodej, uznávaný stratég David Roche z londýnské analytické společnosti Independent Strategy radí, abyste ještě chvíli počkali.

Zlato nedávno překonalo šestiletá maxima, a to když na konci června překonalo hranici 1 400 dolarů za trojskou unci, avšak do konce letošního roku se možná dočkáme nových rekordů.

Pro mnohé investory bylo dosažení této ceny jasným impulsem k tomu, aby zlato začali ze svých portfolií odprodávat, ale může to být chybné rozhodnutí. Vzácný žlutý kov bude pravděpodobně stále mířit nahoru.

Vývoj ceny zlata

„Jsme svědky událostí, které tvoří ideální podmínky pro dosažení hranice dvou tisíc dolarů,“ řekl David Roche v rozhovoru pro server CNBC a dodal: „Jsem přesvědčen o tom, že finanční trhy se během následujících měsíců rozpadnou jako hromada písku. Globální obchodní válka, do které jsou Spojené státy zapleteny, bude mít mnohem větší dopad, důvěra v akciové tituly kvůli tomu bude výrazně klesat.“

David Roche je světově uznávaným stratégem

Svým prohlášením tak naznačil, že dlouhotrvající globální napětí a stále rostoucí nedůvěra vůči akciovým titulům budou příčinou dalšího růstu ceny zlata a zároveň důvodem k poklesu akciových titulů. Pokud se tedy zlato ve vašem investičním portfoliu nachází, raději ještě vyčkejte.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.