Sociální sítě
Nahoru

Svěží letní novinky pekařství PAUL

Francouzské pekařství PAUL připravilo na letní měsíce skvělé čerstvé novinky. Lehký sendvič Faluche a oblíbený salát Fermier jsou jako stvořené pro letní obědy a ledové drinky osvěží i v těch nejparnějších dnech.

Málokdo má v horkých dnech chuť na klasický teplý oběd. Ve francouzském pekařství PAUL proto najdete širokou nabídku salátů a čerstvých obložených sendvičů. Novinkou v nabídce pekařství je Faluche s lososem. Kombinace vícezrnné bulky sypané křupavými semínky s křehkým polníčkem, jemným créme fraiche a lahodným uzeným lososem potěší nejen vaše chuťové buňky. Díky vláknině a zdravým tukům, které sendvič obsahuje, se budete cítit sytí a přitom nezatížíte své tělo prázdnými kaloriemi. Mimochodem, víte jak faluche získala své jméno? Napoví vám její tvar, který připomíná tradiční barety francouzských studentů – ty se právě označují slovem faluche.

Pokud v létě dáváte přednost zeleninovým salátům, vyzkoušejte určitě francouzskou klasiku, salát Fermier. Čerstvé křupavé jablko a karotka s třemi druhy salátů (ledový salát, Lollo Rosso, dubový salát a lístky řepy), doplňují kousky pečeného kuřete a ementálu, rozinky a vlašské ořechy. Díky této kombinaci vás salát osvěží a zároveň příjemně zasytí.

Žízeň můžete zahnat malinovou limonádou ze šťavnatých malin (bez přidaného cukru!) nebo si doplnit energii lahodným našlehaným kávovým Frappé se šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

Více z rubriky Gastro

  • Česká kuchyně pod modrým logem

    Modré kulaté logo s příborem a nápisem Czech Specials se na dveřích českých restaurací a hlavně na jídelních lístcích objevuje již...

    Jan Pešek19.7.2019
  • Značka Czech Specials v dalším roce působení

    Modré Logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, je také důležitou...

    Jan Pešek15.7.2019
  • Jídlo, které dává smysl: Spojka Karlín

    V červnu dokončila stavební firma Skanska v pražském Karlíně novou kancelářskou budovu Praga Studios. Její součástí je i nová restaurace Spojka...

    Jan Pešek11.7.2019
  • Benjamin přes léto roste

    Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích přes léto roste. Přichází s prvním uceleným sezónním menu s příběhem, jehož konec bude znám...

    Jan Pešek8.7.2019
  • Království klidu v srdci Čech

    Na okraji Středočeského kraje a kraje Vysočina, jen hodinku od Prahy se rozprostírá malebné lesní sídlo Chateau Hostačov. Jsou to zdánlivé...

    Marek Zelený8.7.2019
  • Párování chutí v hotelu Alcronu

    Hotel Alcron vyniká celorepublikově svou historií. V současné době každá ze tří gastro provozoven aktivně žije. Restaurace Alcron, restaurace La Rotonde...

    Jan Pešek2.7.2019
  • Rozmarné léto v La Verandě

    Parádní festival barev a chutí. Pestrá kolekce surovin, dokonalé snoubení jednotlivých ingrediencí. Letní menu v La Verandě vás uhrane svou hravostí....

    Jan Pešek2.7.2019
  • Večeře v oblacích je naplánována v Praze hned na tři víkendy v září

    Romantika nejen při západu slunce, parádní gastronomie a trocha adrenalinu. Takové jsou tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se...

    Jan Pešek20.6.2019
  • Tomáš Horák kouzlí s bylinkami

    Vizuálně působivé pokrmy šéfkuchaře restaurace Triton Tomáše Horáka okouzlí nejen svou oku lahodící symetrií a uměleckým nádechem, ale také bohatým množstvím...

    Jan Pešek19.6.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.