Sociální sítě
Nahoru

Svěží letní novinky pekařství PAUL

Francouzské pekařství PAUL připravilo na letní měsíce skvělé čerstvé novinky. Lehký sendvič Faluche a oblíbený salát Fermier jsou jako stvořené pro letní obědy a ledové drinky osvěží i v těch nejparnějších dnech.

Málokdo má v horkých dnech chuť na klasický teplý oběd. Ve francouzském pekařství PAUL proto najdete širokou nabídku salátů a čerstvých obložených sendvičů. Novinkou v nabídce pekařství je Faluche s lososem. Kombinace vícezrnné bulky sypané křupavými semínky s křehkým polníčkem, jemným créme fraiche a lahodným uzeným lososem potěší nejen vaše chuťové buňky. Díky vláknině a zdravým tukům, které sendvič obsahuje, se budete cítit sytí a přitom nezatížíte své tělo prázdnými kaloriemi. Mimochodem, víte jak faluche získala své jméno? Napoví vám její tvar, který připomíná tradiční barety francouzských studentů – ty se právě označují slovem faluche.

Pokud v létě dáváte přednost zeleninovým salátům, vyzkoušejte určitě francouzskou klasiku, salát Fermier. Čerstvé křupavé jablko a karotka s třemi druhy salátů (ledový salát, Lollo Rosso, dubový salát a lístky řepy), doplňují kousky pečeného kuřete a ementálu, rozinky a vlašské ořechy. Díky této kombinaci vás salát osvěží a zároveň příjemně zasytí.

Žízeň můžete zahnat malinovou limonádou ze šťavnatých malin (bez přidaného cukru!) nebo si doplnit energii lahodným našlehaným kávovým Frappé se šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.