Sociální sítě
Nahoru

Stylový elektrický koncept ke 100 letům Bentley

Letošní rok je mimo jiné ve znamení velkého výročí známé britské automobilky Bentley, slaví se totiž 100 let od jejího vzniku. Není tedy divu, že si pro své fanoušky přichystala speciální futuristický model Bentley EXP 100 GT.

Automobilka Bentley Motors byla založena roku 1919 v Londýně, ale dnes se její hlavní ředitelství nachází ve městě Crewe. Značka v současné době patří pod koncern Volkswagen Group.

Nově představeným konceptem Bentley EXP 100 GT chce značka nejen oslavit své výročí, ale poukázat také na budoucnost značky s výhledem až do roku 2035.

Tento sportovní vůz si zachovává typické rysy značky, ale zároveň přináší mnoho zajímavých změn a designérských třešniček. Velmi působivé jsou vzhůru výklopné dveře, ale také prosklená střecha. Pozornost zaujme také přední maska chladiče, která obsahuje světelná vlákna, jež přechází v kruhové světlomety.

Výjimečnost prémiových vozů této značky tkví také v použití vzácných materiálů. Designéři v čele s hlavním designérem Stefanem Sielaffim použili třeba ručně šitou kůži, až 5 000 let staré dřevo a krystalické prvky.

Vůz jde s dobou i co se ekologie týče a bude tak poháněný zcela elektricky. Na jedno nabití by měl dojet velkorysých 700 kilometrů. Kdy se ho dočkáme v reálné podobě? Odpověď na tuto otázku je zatím ve hvězdách…

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.