Sociální sítě
Nahoru

Ultra tenké Edox Les Bémonts

Hodinářský svět miluje rekordy, stejně tak, jako výzvy. Boje o nejtenčí strojky v daných kategoriích tak probíhají vlastně dodnes. Úspěšným hráčem v této oblasti je také privátní značka Edox, která přes své renomé spojené s potápěčskými hodinkami, dokázala šokovat veřejnost nejtenčími hodinkami s indikací data, jejichž strojek na výšku měřil pouhé 1,4 mm.

Uložený kalibr Edox 56 vznikl v kooperaci se švýcarským výrobcem Ronda, dosahuje 19,95 mm v průměru (tedy 9 pařížských linek) a na výšku měří pouhých 1,4 mm.

Tento rekord však značka drží dodnes, a to od roku 1998, kdy hodinky Les Bémonts Ultra Slim byly odhaleny. V letošním roce na tuto ikonu navazuje ocelovou variantou (19 800 Kč) s modrým či stříbrně zbarveným číselníkem, přičemž v nabídce bude i varianta zlacená. Na výšku ryze elegantní hodinky měří fantastických 6,2 mm, což je dělá při 40mm průměru pouzdra opravdu pohodlné při nošení. Tomu nahrává i integrovaný tah ergonomicky navazující na profilované pouzdro. A z čeho jméno Les Bémonts vychází? Značka Edox si jej vypůjčila od označení nádherného lesa, na jejímž kraji sídlí a vytváří své hodinky.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.