Sociální sítě
Nahoru

Unikátní nápad dvou Češek je úspěšný i ve světě

Mnoho zajímavých nápadů a úspěšných módních značek pochází také z Česka a jednou z nich je značka Demeven, která je unikátní v tom, že kombinuje módu pro psy a jejich majitelky. Úspěch už zaznamenaly i za hranicemi Česka.

Zakladatelkami této značky jsou Lucie Dráždilová a Eliška Griffiths, které se spolu potkaly ještě na vysoké škole a setkávaly se i během práce pro nadnárodní korporace. Tato práce je však přestala bavit a v tu dobu se Lucie rozhodla, že založí vlastní značku. Později se k ní přidala i Eliška.

Krásná designová vodítka

K tvorbě vlastní módy je však přivedla hlavně jejich nespokojenost s dostupným zbožím na trhu. Rozhodly se tak začít s vlastním designem a tvořit něco, co tu ještě nebylo. Kamarádky tak založily e-shop se stylovými doplňky a potřebami pro psy a jejich chovatelky.

Jak se vám líbí podobná móda pro pejsky?

„Vše vzniklo, když jsem pro svou adoptovanou fenku Emily sháněla obojek. Nechtěla jsem ani kožený, ani obyčejný nylonový, které se tou dobou vyráběly všude, ale nějaký speciální a designový. Ke své hrůze jsem zjistila, že na trhu s potřebami pro psy nejsou žádné pěkné doplňky,“ vypráví Lucie Dráždilová. Rozhodla se tedy vytvořit si věci vlastní. Dodnes jsou všechny jejich produkty šité ručně a některé z nich tvoří i ony samy.

I během venčení pejska můžete vypadat stylově

V současnosti je pro obě značka Demeven zaměstnáním na plný úvazek, a kromě toho zaměstnávají i několik dalších švadlen. V jejich portfoliu nechybí módní šátky, obojky, svítící postroje, identifikační známky, pelíšky a venčící kabelky pro pejsky a jejich majitelky. S jejich produkty můžete i během venčení vašeho čtyřnohého mazlíčka vypadat ukázkově.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.