Sociální sítě
Nahoru

Udržitelná móda z odpadu

Bodline přichází s novou kolekcí Bloom. Tři nové produkty, které mají společné rysy a to temně modrou kůži, romantické tvary a černé lesklé kování. Co je důležité, všechny kabelky Bloom jsou limitované a po vyprodání se již v nabídce neobjeví.

Kolekce Bloom obsahuje 3 nové kabelky. Všechny jsou romantické a melancholické zároveň. Rozporuplnost se promítá v temně modré kůži, romantických střizích a černém lesklém kování. Nejzajímavější novinkou je Bagel. Speciální zavazadlo, které se dá jednoduše proměnit z elegantní kabelky „kyblíčkovitého“ tvaru na kompaktní batůžek na záda. Kabelka se dá nosit na dlouhém popruhu jako crossbody.

Jitka a Matouš tvoří opravdovou udržitelnost. „Uvědomujeme si, že výrobky z pravé hovězí kůže vydrží minimálně několik let. Proto nám dává smysl, navrhovat a vyrábět kabelky, tašky bez zbytečných ozdob a dekorací. Trendy jsou pomíjivé, ale Bodlline je všechny ustojí,“ dodává designérský pár. Používají výhradně hovězí useň, která je vedlejším produktem masného průmyslu. Dá se říci, že kůže je v tomto případě opravdu odpad, ze kterého se dá vytvořit výrobek, který může sloužit dlouhé roky a nahradit tak produkty vyrobené z neobnovitelných zdrojů. Většinu materiálu berou z České republiky, ale v současné chvíli kožedělný průmysl u nás upadá. „Minulý rok se nám stalo, že koželužnu, ze které jsme hodně materiálu brali, dokonce zavřeli,“ vzpomíná Matouš. Hlavním kritériem Bodline je kvalita, nebrání se proto ani špičkovým materiálům ze zahraničí. V každém případě kvalitní české usně jsou vždy na prvním místě.

Všechny výrobky jsou precizně ušité nejkvalitnějšími obuvnickými nitěmi. „Každý šev je prošitý dvakrát a nosné a namáhané švy, jako třeba napojení uch na kabelku, pojišťujeme šitím na čtyřikrát,“ říká Matouš. „Zatím jsme neměli žádnou reklamaci a to nás moc těší,“ dodává Jitka. Po letitém nošení není problém opravit téměř cokoliv, tak aby se kabelka nemusela vyhodit. Namáhavé komponenty jako zip bez problémů vymění. Nemusí být narvaná skříň kabelkami, stačí ty z Bodline, které vydrží a nošením se stávají ještě krásnějšími.

Co se týká péče, každá úprava kůže vyžaduje trochu jiný postup. Obecně lícová kůže potřebuje jednou za čas zvláčnit a naimpregnovat. Zvláčnit, aby se kůže nevysušovala a nepraskala. Naimpregnovat proti vlhkosti. Na trhu je množství přípravků na údržbu, ale nám se na zvláčnění osvědčil i obyčejný rostlinný či olivový olej. Na impregnaci je ideální kvalitní bezbarvý přípravek ve spreji určený na koženou galanterii.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.