Sociální sítě
Nahoru

Definice afrického luxusu v podání Kenneth Ize

Kenneth Ize je jméno, které se ve světě módy začíná v poslední době hodně skloňovat. Nigerijský módní návrhář se stal finalistou prestižní ceny LVMH a jeho kolekci nosila třeba modelka Naomi Campbell či herec Donald Glover.

Africký módní návrhář se zaměřuje na interpretaci tradičních nigerijských řemesel, díky kterým vytváří nový a originální pohled na výrobu prémiové a kvalitní módy. Jeho společnost podporuje malou komunitu tkalců a spolupracuje také s celou řadou designérských skupin v Nigérii.

Jeho dílo je věnováno dlouholeté tradici nigerijského řemeslného umění, které spojuje kvalitní výrobu a výrazný design. Kenneth Ize věří, že by se mělo daleko více pečovat o již existující kultury a rozvíjet tradiční a známá řemesla v moderní podobě. Jen díky jeho práci pomáhá udržet tradiční nigerijskou řemeslnou práci stále živou. Definuje tak zcela novou podobu prémiové módy, která nyní netradičně přichází z afrického kontinentu.

Jeho krásná a mnohdy velmi detailní řemeslná práce nyní zajímá high-end trh nejen v Nigérii, ale i v zahraničí. Kenneth pro CNN potvrdil, že nikdy nezažil rušnější období, jaké zažívá nyní. Jeho život se proměnil v extrémní multitasking, ale dle svých slov tento styl života nadšeně přijímá. Tvorba tohoto návrháře byla mimo jiné prezentována již v několika prestižních módních magazínech, ale také na mnoha přehlídkách.

Mladý módní návrhář, který patří mezi generaci mileniálů, má sklony vytvářet odvážnější módu. Dle jeho slov kolem sebe nikdy nechtěl mít někoho, kdo mu bude říkat, jak to má dělat a tohle na něm jeho partneři i klienti oceňují. Ze všeho nejdůležitější pro něj je, aby si zachoval své já a dle kousků z jeho kolekce se mu to jednoznačně daří. Také byste si vybrali něco z jeho tvorby?

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.