Sociální sítě
Nahoru

Italská restaurace Grotta Palazzese nabídne skutečně unikátní prostředí

Není pochyb o tom, že v restauraci jde v první řadě o skvělé jídlo a pití. Pokud se chce jakákoliv restaurace řadit mezi špičky v oboru, musí nabídnout také kvalitní servis, ale je tady ještě jedna věc, která hraje roli v hodnocení klientů, a to prostředí restaurace.

Troufáme si říct, že jedním z nejzajímavějších míst pro restauraci se může pochlubit restaurace Grotta Palazzese v italském městě Polignano a Mare. Její prostory jsou totiž nápaditě vsazeny přímo do skalních útesů a přilehlé jeskyně, která se tyčí nad křišťálově čistým mořem.

Na tomto okouzlujícím místě se tak nebudou rozplývat pouze vaše chuťové pohárky, ale pořádnou senzaci zažijí také vaše oči. Restaurace, která je součástí stejnojmenného hotelu, dostala svůj název právě podle jeskyně, ve které se rozprostírá – Grotta di Palazzo.

Restaurace má za sebou také dlouholetou tradici a lidé z okolí se na toto místo sjížděli již od roku 1700. To dokazuje také akvarel francouzského malíře Jeana Luoise Despreza z roku 1783.

Zdejší kuchyně je ideální pro všechny požitkáře, kteří hledají exkluzivitu a kultivovanost. Na jídelním lístku naleznete tradiční italské pokrmy, které jsou připravovány dle receptů přilehlé oblasti. Nechybí výborná degustační menu, ale také výběr „à la carte“. Milovníci vína si pak mohou vybrat z více než 300 druhů nejprestižnějších národních, ale i mezinárodních vín.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.