Sociální sítě
Nahoru

Italská restaurace Grotta Palazzese nabídne skutečně unikátní prostředí

Není pochyb o tom, že v restauraci jde v první řadě o skvělé jídlo a pití. Pokud se chce jakákoliv restaurace řadit mezi špičky v oboru, musí nabídnout také kvalitní servis, ale je tady ještě jedna věc, která hraje roli v hodnocení klientů, a to prostředí restaurace.

Troufáme si říct, že jedním z nejzajímavějších míst pro restauraci se může pochlubit restaurace Grotta Palazzese v italském městě Polignano a Mare. Její prostory jsou totiž nápaditě vsazeny přímo do skalních útesů a přilehlé jeskyně, která se tyčí nad křišťálově čistým mořem.

Na tomto okouzlujícím místě se tak nebudou rozplývat pouze vaše chuťové pohárky, ale pořádnou senzaci zažijí také vaše oči. Restaurace, která je součástí stejnojmenného hotelu, dostala svůj název právě podle jeskyně, ve které se rozprostírá – Grotta di Palazzo.

Restaurace má za sebou také dlouholetou tradici a lidé z okolí se na toto místo sjížděli již od roku 1700. To dokazuje také akvarel francouzského malíře Jeana Luoise Despreza z roku 1783.

Zdejší kuchyně je ideální pro všechny požitkáře, kteří hledají exkluzivitu a kultivovanost. Na jídelním lístku naleznete tradiční italské pokrmy, které jsou připravovány dle receptů přilehlé oblasti. Nechybí výborná degustační menu, ale také výběr „à la carte“. Milovníci vína si pak mohou vybrat z více než 300 druhů nejprestižnějších národních, ale i mezinárodních vín.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.