Sociální sítě
Nahoru

Italská restaurace Grotta Palazzese nabídne skutečně unikátní prostředí

Není pochyb o tom, že v restauraci jde v první řadě o skvělé jídlo a pití. Pokud se chce jakákoliv restaurace řadit mezi špičky v oboru, musí nabídnout také kvalitní servis, ale je tady ještě jedna věc, která hraje roli v hodnocení klientů, a to prostředí restaurace.

Troufáme si říct, že jedním z nejzajímavějších míst pro restauraci se může pochlubit restaurace Grotta Palazzese v italském městě Polignano a Mare. Její prostory jsou totiž nápaditě vsazeny přímo do skalních útesů a přilehlé jeskyně, která se tyčí nad křišťálově čistým mořem.

Na tomto okouzlujícím místě se tak nebudou rozplývat pouze vaše chuťové pohárky, ale pořádnou senzaci zažijí také vaše oči. Restaurace, která je součástí stejnojmenného hotelu, dostala svůj název právě podle jeskyně, ve které se rozprostírá – Grotta di Palazzo.

Restaurace má za sebou také dlouholetou tradici a lidé z okolí se na toto místo sjížděli již od roku 1700. To dokazuje také akvarel francouzského malíře Jeana Luoise Despreza z roku 1783.

Zdejší kuchyně je ideální pro všechny požitkáře, kteří hledají exkluzivitu a kultivovanost. Na jídelním lístku naleznete tradiční italské pokrmy, které jsou připravovány dle receptů přilehlé oblasti. Nechybí výborná degustační menu, ale také výběr „à la carte“. Milovníci vína si pak mohou vybrat z více než 300 druhů nejprestižnějších národních, ale i mezinárodních vín.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.