Sociální sítě
Nahoru

Kolekce doplňků Montblanc vzdává hold osmdesátým létům

Neklidně skvělá hudba osmdesátých let stále fascinuje posluchače a nostalgie desetiletí, které posouvalo hranice, zažívá silný comeback. Jen málo věcí je pro tuto dobu větším symbolem než magnetofonové kazety, které mladým lidem umožnily brát si je, kamkoliv šli, a přehrávat si hudbu na svých Walkmanech nebo přenosných magnetofonech. Kazety se vracejí na hudební scénu a ikonická páska se stylově objevuje i na nové kolekci Meisterstück Soft Grain Mix Tapes Capsule. Stylové a módní doplňky z černé strukturované kůže jsou zdobeny uměleckým digitálním grafickým potiskem „kazety“, který evokuje hudební pásky 80. a 90. let a pop kulturu té doby.

Na kazetách bylo v osmdesátých letech 20. století nejinovativnější věcí to, že bylo možné je nahrávat. To dávalo lidem možnost vytvářet si své vlastní mixy. S odkazem na nahrané pásky zdobí naše módní a stylové průvodce potisk štítků, které lze personalizovat vepsáním názvu či jména do prázdného štítku a dosáhnout tak kompletního vintage vzhledu osmdesátek. Malé kožené kousky z kolekce Meisterstück Soft Grain Mix Tapes jsou zdobeny potiskem kazety, zatímco větší kožené kousky nesou potisk obalů kazet. Tento design naznačuje, že menší se pohodlně vejdou do větších stejně jako kazeta vklouzne do svého obalu.

Se svou novou kolekcí inspirovanou osmdesátými léty se společnost Montblanc nostalgicky ohlíží za dekádou experimentů a kulturního nepokoje. Do doby, kdy i sám Maison posouval své hranice a pouštěl se do nových oblastí – od šperků přecházel ke kožené galanterii a začal objevovat nové styly a dekory. Díky těmto stylovým koženým retro společníkům tu s námi osmdesátky budou navždy.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.