Sociální sítě
Nahoru

Seiko 5 Sports: kult ze 60. let

Už více jak 50 let přináší Seiko 5 Sports velice spolehlivé a odolné hodinky s přetrvávající vysokou hodnotou, která si získala srdce milovníku mechanických hodinek po celém světě. Dnes se Seiko 5 Sports opět zrodilo, a to díky novému designu, a rozšíření kolekce.

První hodinky Seiko 5, nesoucí jméno Seiko Sportmatic 5, byly představeny v roce 1963. Byly to úplně první hodinky značky Seiko i první japonské automatické hodinky s funkcí zobrazení dne a data. Číslice 5 reprezentuje příslib značky Seiko, že každé hodinky ponesou 5 atributů: automatický strojek, okénko s dnem a datem v pozici na třech hodinách, voděodolnost, zapuštěnou korunku v pozici na čtyřech hodinách a pouzdro s páskem vytvořené pro dlouhodobou životnost. Toto vše dohromady, společně s novou odolností proti nárazům, dodalo hodinkám Seiko 5 jejich charakteristický vzhled a sílu.

V roce 1968 se zrodila kolekce Seiko 5 Sports. Byla vytvořena pro neustále rostoucí počet mužů i žen, kteří požadovali hodinky, kterým mohou důvěřovat i při sportu. Kromě základních hodnot Seiko 5, mělo Seiko 5 Sports navíc vyšší voděodolnost, zesílené křišťálové sklíčko, ručky s luminiscencí a označené indexy hodin. V průběhu desetiletí si získaly hodinky Seiko 5 Sports mezinárodní oblibu jako hodinky „všech příležitostí“ které nabízejí jedinečný vzhled a mimořádnou hodnotu. Zejména velké oblibě se kolekce těšila mezi mladými, a to díky různorodým vzorům a barvám na číselníkách, které šokovaly i potěšily zároveň.

Nové Seiko 5 Sports čerpají inspiraci z pěti desetiletí úspěchu Seiko 5 Sports a jejich designu založeném na jednom z nejoblíbenějších modelů Seiko. Každý model z nové kolekce sdílí vylepšenou verzi oslavovaného pouzdra a má stejné minutové ručky ve tvaru šipky, výrazné označení hodinových indexů a jednosměrnou rotační lunetu. Ve všech modelech naleznete vyzkoušený a důvěryhodný strojek 4R36 s 24 kameny, volitelným ručním nátahem a 41hodinovou rezervou chodu.

V kolekci lze objevit více než 27 modelů v jednom z pěti stylů: Sports, Suits, Specialist, Street a Sense. Všechny mají nové číselníky s trojrozměrným označením indexů hodin. Kolekce zahrnuje širokou škálu různých pásků, od silikonových po kožené, hybridní a ocelové tahy.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.