Sociální sítě
Nahoru

Brunch ve stínu Primabaleriny znovu ožívá

Restaurace La Rotonde je plná historie a její art deco design probouzí v lidech pokoru. Být součástí něčeho, co trvá desetiletí a je stále funkční, vždy zahřeje. Symbolem celé restaurace je primabalerína Jelizaveta Nikolská, múza prvorepublikového architekta Aloise Krofty, který noblesní hotel Alcron postavil. Vše běží již tak dlouhou dobu a stále jsou prostory La Rotonde plné emocí a historie.

Typické pro restauraci La Rotonde jsou brunche, které se po letní grilovací přestávce počátkem září vrací na scénu. Stále oblíbenější víkendová náplň má v La Rotonde zcela jiný rozměr. Brunche probíhají v sobotu i v neděli vždy od 12:00 do 15:30. Alkoholická varianta brunche stojí 1499 Kč a nealkoholická 1199 Kč. Široká nabídka je složena z české i mezinárodní kuchyně. Z té první jmenované lze s jistotou doporučit kachní stehna s knedlíkem ve třech variantách a červeným zelím. „Na ty se hosté vracejí pravidelně, jelikož jsou naší českou stálicí, kterou držíme v nabídce,“ dodává šéfkuchař restaurace La Rotonde Roman Paulus. Maso pochází převážně od lokálních dodavatelů a je připraveno v rozmanité úpravě. Ryby sladkovodní i mořské jsou vždy součástí nabídky La Rotonde a to ve variantě uzené nebo připravené jako sashimi, carpaccio či marinované, ve formě salátů nebo grilované. Mořské plody reprezentované krevetami, mušlemi a ústřicemi i ty najdete v nabídce víkendového brunche. Čerstvé ryby a mořské plody jsou součástí některých sushi, které vám připraví čerstvé přímo na místě.

Přílohy jsou jak v teplé i studené formě. Vybere si opravdu každý. Horší je to s dezerty, to už začíná být krajně nebezpečné. Nabídka je tak široká, že si člověk nemůže vybrat a je nucen vše hromadně ochutnat. Čokoládová fontána, zmrzlina, palačinky, dorty, koláče nebo košíčky. Vše v prvotřídní kvalitě. O zábavu dětí se starají animátoři v dětském koutku a zážitkem pro dospělé je živá hudba, která hezky dokreslí atmosféru.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.