Sociální sítě
Nahoru

Brunch ve stínu Primabaleriny znovu ožívá

Restaurace La Rotonde je plná historie a její art deco design probouzí v lidech pokoru. Být součástí něčeho, co trvá desetiletí a je stále funkční, vždy zahřeje. Symbolem celé restaurace je primabalerína Jelizaveta Nikolská, múza prvorepublikového architekta Aloise Krofty, který noblesní hotel Alcron postavil. Vše běží již tak dlouhou dobu a stále jsou prostory La Rotonde plné emocí a historie.

Typické pro restauraci La Rotonde jsou brunche, které se po letní grilovací přestávce počátkem září vrací na scénu. Stále oblíbenější víkendová náplň má v La Rotonde zcela jiný rozměr. Brunche probíhají v sobotu i v neděli vždy od 12:00 do 15:30. Alkoholická varianta brunche stojí 1499 Kč a nealkoholická 1199 Kč. Široká nabídka je složena z české i mezinárodní kuchyně. Z té první jmenované lze s jistotou doporučit kachní stehna s knedlíkem ve třech variantách a červeným zelím. „Na ty se hosté vracejí pravidelně, jelikož jsou naší českou stálicí, kterou držíme v nabídce,“ dodává šéfkuchař restaurace La Rotonde Roman Paulus. Maso pochází převážně od lokálních dodavatelů a je připraveno v rozmanité úpravě. Ryby sladkovodní i mořské jsou vždy součástí nabídky La Rotonde a to ve variantě uzené nebo připravené jako sashimi, carpaccio či marinované, ve formě salátů nebo grilované. Mořské plody reprezentované krevetami, mušlemi a ústřicemi i ty najdete v nabídce víkendového brunche. Čerstvé ryby a mořské plody jsou součástí některých sushi, které vám připraví čerstvé přímo na místě.

Přílohy jsou jak v teplé i studené formě. Vybere si opravdu každý. Horší je to s dezerty, to už začíná být krajně nebezpečné. Nabídka je tak široká, že si člověk nemůže vybrat a je nucen vše hromadně ochutnat. Čokoládová fontána, zmrzlina, palačinky, dorty, koláče nebo košíčky. Vše v prvotřídní kvalitě. O zábavu dětí se starají animátoři v dětském koutku a zážitkem pro dospělé je živá hudba, která hezky dokreslí atmosféru.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.