Sociální sítě
Nahoru

Stane se značka Volant stejným fenoménem jako McLaren či Pagani?

Melvin Juarbe se zabývá stavbou nového auta značky Volant a doufá, že jednou koncept této značky promění v pravidelně ručně postavená superauta pro fajnšmekry.

Ve floridském městě Fort Lauderdale je v posledních dnech docela rušno. Alespoň pro nadšence jménem Melvin Juarbe, který zde dle jeho slov buduje supersportovní automobil značky Volant. Jeho cena by se po dokončení měla pohybovat okolo 250 000 dolarů, tedy zhruba 5 750 000 Kč.

„Kdokoliv, kdo na to má, si může koupit automobil značky Ferrari nebo Lamborghini, ale pro lidi, kteří si podobné věci mohou dovolit, je často důležité se něčím odlišit a vyniknout z davu. Nejlépe to půjde s vozidlem, které bylo vyrobeno ručně, přesně podle jejich požadavků a specifikací, a to teď nabízím já. Nikdo nechce vypadat stejně, jako všichni ostatní“ říká Juarbe.

Juarbe a jeho tým designérů a inženýrů nyní pracují na prototypu, který by měl být dokončen do konce letošního roku. Pod kapotou se bude nacházet motor Chevrolet LT5 V-8 s výkonem až 800 koní a zrychlením z 0 na 100 za tři sekundy.

V rámci interiéru si pak nový majitel může vybrat vše podle sebe, a to od použitých materiálů, přes měřící budíky, až po infotainment systém. Některé komponenty by měl Juarbe získávat od General Motors, ale spoustu věcí použije i od jiných značek.

V budoucnu by Melvin Juarbe chtěl postavit minimálně 10 aut za měsíc s tím, že čekací doba by byla tři měsíce. Nicméně jeho cíle jsou ještě větší. Juarbe už nyní plánuje postavit vůz, který bude mít hodnotu jednoho milionu dolarů a bude konkurovat například vozům značky Pagani. Údajně by mělo jít o vůz Volant s výkonem až 1 200 koní.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.