Sociální sítě
Nahoru

Chcete zažít opravdový All inclusive? Vydejte se do Dominikánské republiky

Pojem „all inclusive“ (vše zahrnuto v ceně) se zrodil začátkem 50. lét, kdy jej poprvé použil Belgičan Gérard Blitz ve svém francouzském rekreačním řetězci situovaným na Mallorce. Původně se však do chodu rezortu zapojovali i samotní hosté. Za průkopníka dnešní „All inclusive“ podoby se považuje Dominikánská republika.

A právem. Tato země nabízí nejbohatší nabídku pobytů, které zahrnují vše v jedné ceně. Zde si můžete užít nejen všemožné nápoje, jídlo a služby v hotelu, ale některé se týkají i tradičních pouličních festivalů (nočních diskoték), které jsou mimo resort. Dalším tahákem Dominikánské republiky je poměr mezi výkonem a cenou samotných pobytů, který je bezkonkurenčně finančně i objemově nejzajímavější. Možná i proto se může pyšnit, ze všech exotických destinací, největší návratností turistů.

Sami, v páru, s rodinou

Díky rapidnímu růstu oblasti turistiky, Dominikánská republika doslova roste před očima. Zejména pak v turistických oblastech najdete veškeré moderní vymoženosti, jako jsou luxusní obchodní domy, restaurace vyšší třídy, služby nejvyšší úrovně a také skvělou síť bankomatů, platby kartami či perfektní spojení veřejné dopravy vč. infrastruktury, kde si jako Evropané můžeme, s klidným srdcem, vypůjčit auto a procestovat nejbližší i širší okolí.

Třešinkou na dortu pak je, že si můžete vybírat z rezortů a ubytování, které jsou určené pouze pro dospělé, pro rodiny s dětmi či pro všechny věkové skupiny i kategorie. Tento pokročilý výběr ocení jistě každý moderní člověk, který chce jednoduše strávit dovolenou dle svých přání. Země však nezapomíná na to své. A tak kromě toho, že na dovolené se díky rozvoji necháme zahrnout luxusem a máme šanci si tak opravdu odpočinout, můžeme se rovněž zahloubat do samotných dominikánských zvyků a kultury. A že ta má opravdu hluboké kořeny.

Tainos, merengue, příroda a pláže

Není věci neznámou, že ostrov objevil Kryštof Kolumbus. Ten údajně o Dominikánské republice prohlásil, že je to nejkrásnější země, kterou kdy jeho oči spatřily. A není daleko od pravdy. Destinace dnes navíc nabízí širokou paletu možností, jak prožít svou dovolenou.

Puerto Plata, kde se poprvé dotkla noha Kolumba země, je známá z adrenalinových sportů a přírody. A tak zde můžete okusit vše možné – kite, wind či tradiční surfy, rafting nebo pěší výšlap na největší horu Karibiku – Pico Duarte (3098m). Krásou přírody, pozorováním velryb, vyjížďkami na koních a výlety k nádherným vodopádům Vás oslní oblast poloostrova Samaná. Tam také najdete jeskyně s malbami původních obyvatel Tainos. Zde se velmi často chystají rodiny s dětmi, které chtějí zkombinovat krásné dominikánské pláže s panenskou a vlídnou přírodou.

Na opačné straně, v ryze koloniálním městě – Santo Domingo, které založil bratr slavného cestovatele – Bartoloměj na Vás čekají památky a také ukázka kultury v podobě tradičních tanců merengue a bachaty. S těmi se v hlavním městě můžete setkat především v neděli, kdy jsou na ulicích hojně předváděny turistům. Celou zemi pak spojují rajské písčité pláže, kokosové palmy, tyrkysové moře, laskaví Dominikánci a v neposlední řadě výborný rum a kvalitní doutníky.

Více z rubriky Exotika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.