Sociální sítě
Nahoru

Značka Vollebak je jedním z největších inovátorů v oděvnictví

Pokud jste ještě neslyšeli o značce Vollebak, brzo tomu určitě bude jinak. Název značky se dá z vlámštiny přeložit jako výraz „jít ven“. Jedná se o tříletý start-up, který se věnuje nejen chytrým a funkčním oděvům, ale dodává módě zcela nový rozměr.

Značku založili bratři Steve a Nick Tidballovi z Británie. I když žádné zkušenosti s módou z dřívějška neměli, rozhodli se do tohoto odvětví vydat. Jejich cílem bylo oděvní průmysl trochu inovovat, a tak do něj přidali vědu a technologie, aby společně tvořili budoucnost outdoorového vybavení.

Jeden z jejich prvních výtvorů byla solárně nabíjená bunda s fosforeskující směsí. Ta se objevila v magazínech jako Time a získala spoustu nejrůznějších ocenění, včetně ceny za nejlepší vynález roku 2018.

Bunda je vyrobena z citlivých fosforeskujících materiálů, které lze pomocí slunečních paprsků a jiných zdrojů světla nabít. Po nabití krásně a zářivě svítí. Je navíc vodotěsná, pružná, vysoce prodyšná, a dokonce tak měkká a lehká, že ji pohodlně můžete sbalit třeba do ruky. Její cena se pohybuje okolo 9 000 Kč.

„Ať už je to Apple nebo Tesla, v každém průmyslu je někdo, kdo tvoří budoucnost celého odvětví, ale v módě jsme nikoho takového neviděli, tak jsme si řekli, že to uděláme my,“ nechal se slyšet Steve Tidball.

Steve se s bratrem rozhodl vytvořit módu, která se bude nosit déle, než jednu sezónu a použít materiály, které předtím nikdo jiný nepoužil. V jejich portfoliu tak kromě svítivé bundy nechybí třeba mikina Relaxation Hoodie: Blackout Edition, která tvoří jakousi „izolační nádrž“ – zahřeje vás jako spací pytel a uzavře vás před okolním světlem a hlukem. Skvěle se tak hodí třeba na dlouhé lety. Její cena se v přepočtu pohybuje okolo 9 300 Kč.

Velkým hitem je také grafenová bunda. Grafen je supertenká forma uhlíku a taktéž druhý známý nejpevnější materiál na světě. Díky přidání grafenu do nylonu vznikla možnost vést a regulovat teplotu v těle a udržet tělo pod oděvem v normě a v těch nejlepších podmínkách. Její cena se pohybuje okolo 20 000 Kč.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.