Sociální sítě
Nahoru

Bezpečnost Lexusu získala další ocenění

Populární SUV Lexus NX získalo nejvyšší možné hodnocení Top Safety Pick+ amerického Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Odborníci oceňují odolnost karoserie, systém předcházení srážkám, přední světlomety i doplňující vyztužení konstrukce vozu.

Japonský rodinný vůz Lexus NX získal nejvyšší hodnocení Good ve všech šesti kolizních testech IIHS. Zkoušky zahrnovaly čelní srážky středem vozidla a malou částí na straně řidiče, dále malou přední částí na straně spolujezdce, následně náraz z boku, testovala se odolnost střechy i ochrana hlav celé posádky vozu. Pro získání ocenění Top Safety Pick+ bylo nezbytné získat maximální hodnocení ve všech výše uvedených crash testech, což se Lexusu podařilo.

Novinku v programu testů amerického institutu představuje srážka malou přední částí na straně spolujezdce. V té auto získalo nejvyšší hodnocení, v čemž mu dozajista pomohlo vyztužení konstrukce vozu právě kolem sedadla spolujezdce. Aby SUV značky Lexus dosáhlo na ocenění Top Safety Pick+, muselo získat také hodnocení Advanced nebo Superior v kategorii předcházení srážkám a výsledek Good pro přední světlomety. Oba tyto testy zvládlo japonské auto hravě. Systém předcházení srážkám zabránil kolizím v obou rychlostech, tedy ve 20 a ve 40 km/hod. Verdikt Good pak dostaly jak základní LED světlomety, tak volitelná adaptabilní světla.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.