Sociální sítě
Nahoru

Na letošním Signal Festivalu se objeví historicky nejrozsáhlejší instalace

Již za měsíc opět začíná oblíbený Signal Festival, který rozzáří některé ulice a stavby hlavního města. Termín konání je od čtvrtka 10. do neděle 13. října a letos se mimo jiné představí vůbec nejrozsáhlejší instalace v historii.

Návštěvníky festivalu bude čekat až 18 zastávek, mezi kterými nebudou chybět oblíbené stálice v podobě světelných a site-specific instalací, projekcí, videomappingů i jedinečného audiovizuálního koncertu, a to na místech, jako je Karlín, Malá Strana, Staré Město a další.

Letošním velkým tahounem bude tajemná světelná instalace od Evy Jiřičné. Světově uznávaná česká architektka si spolu se studiem Al design připravila instalaci s názvem “A co kdyby to byla pravda”. Bude se jednat o tajemný světelný objekt umístěný v rámci Galerijní zóny ve Vojanových Sadech, který vás přiměje k vlastní sebereflexi a možná i proměně.

Neméně atraktivní bude taktéž nejrozsáhlejší instalace v historii festivalu. Umělec a zakladatel Lunchmeat festivalu Jakub Pešek pro vás chystá velkolepou podívanou, která zasáhne pravý i levý břeh Vltavy. Tuto site-specific instalaci uvidíte nad vodní hladinou na 180 000 m3 mezi Smetanovým nábřežím a mostem Legií.

Pokud na Signal Festival vyrazíte, určitě si stáhněte mobilní aplikaci, ve které naleznete mapu se všemi instalacemi a zároveň i s podrobnými informacemi o nich. Více najdete zde: www.signalfestival.com.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.