Sociální sítě
Nahoru

První ohebný telefon od Samsungu boří hranice

Kde jsou ty doby, kdy největší vymožeností mobilních telefonů byly barevné displeje a možnost focení? Samsung již před nějakou dobou upozornil na to, že hodlá vyrobit telefon s ohebným displejem. Neuplynulo ani moc času a telefon by se měl brzo objevit na pultech – možná již tento měsíc.

Jeho cena by měla začínat na 1 980 dolarech, což je zhruba 46 500 korun a i přes to, že konkurenční Apple včera předváděl své novinky, ohebný telefon od Samsungu je v současné době nejsledovanějším smartphonem.

Samsung představil novou verzi modelu Fold na veletrhu IFA v Berlíně. Na počátečním modelu musel udělat pár změn, protože se u něj objevovaly problémy s konstrukcí a ochranou ohebného panelu. Vylepšená verze bude podporovat i 5G sítě.

V zavřeném stavu tento telefon disponuje šířkou 62,8 mm a tloušťkou 17,1 mm. Vnější displej má uhlopříčku 4,6“ a hlavní displej, který je k dispozici po rozložení telefonu, se může pochlubit velikostí 7,3“.

Jedná se o užitečný multitaskingový telefon, který ocení mnoho manažerů a podnikatelů, jelikož na otevřeném displeji můžete pracovat až se třemi zobrazenými aplikacemi současně. Samsung však není jediným ohebným telefonem, který by měl brzo dorazit do prodejen. Na listopad chystá začátek prodeje také asijský konkurent Huawei, který uvede svůj skládací model Mate X.

Huawei Mate X

Dočkáme se něčeho podobného i od „nakousnutého jablíčka“? Včera byl uveden a představen poslední model iPhone 11 a ohebný displej prozatím nepřinesl.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.