Sociální sítě
Nahoru

Výjimečné tipy na jídlo a kávu v nejbližším okolí Václavského náměstí

To, co je pro Londýňany Trafalgar Square, Newyorčany Broadway nebo Pátá Avenue či pro Rusy Rudé náměstí, je pro Pražany, ale i všechny Čechy Václavské náměstí. Václavák je symbolem hlavního města i celé země už více než 200 let. Přirozené obchodní i zábavní centrum Prahy proslulo již na přelomu 19. a 20. století.

Krásná Františkánská zahrada je oázou klidu v srdci Václavského náměstí

Kdykoliv šly dějiny této země Prahou, vždy se alespoň z části dotkly Václavského náměstí. A nejenom dějiny. Řada setkání se uskutečňuje právě pod ocasem koně svatého Václava. O tom, že je pak kam vyrazit za kulinářským zážitkem, svědčí množství restaurací a kaváren. Pokud jich není nejvíce na jednom náměstí v Evropě, pak je jich rozhodně skutečně hodně. Nejlahodnější italské espresso návštěvníkům Václaváku beze sporu nabídne jen kousíček od náměstí prodejna Italské speciality v Opletalově ulici, nejlepší plzeňské pivo z tanku točí Bredovský dvůr v ulici Politických vězňů.

Zážitková gastronomie v restauraci TRITON v centru Prahy

Milovníky exotické kuchyně nadchne vietnamské bistro v pasáži Jalta nebo turecký Istanbul kebab v Opletalově ulici. Světozor osvěží svými četnými druhy výborné zmrzliny, vychutnat si ji lze ve Františkánské zahradě, kde je i dětské hřiště s fontánkou. Zahrádka U Pinkasů nabídne pak gotické klima u klášterní zdi a hotel Adria molekulární kuchyni.

Gurmánská restaurace TRITON pro výjimečné chvíle Vašeho života

Na ty, kdo nechtějí být rušeni, čekají Pražské židle na Jungmannově náměstí, kam je dobré zavítat například s bagetou z obchodu delikates Gran Moravia na rohu Václaváku a ulice Ve Smečkách. Pravou vietnamskou kávu lze ochutnat v Tonkinkafé, domácí jídla v rámci polední nabídky nabízí restaurace Husinec v Mezibranské, navíc mají velikou zahrádku. Dobře skrytá v pasáži Paláce Fénix je divadelní kavárna Studia DVA. O kousek níže ve Štěpánské ulici na konci Štěpánské pasáže je nedávno otevřený úžasný prostor s názvem Swim. Možností a zajímavých míst nabízí Václavák přehršel, stačí vědět, kam jít.

TRITON Restaurant má unikátní interiér: krápníková jeskyně z roku 1912

Sdružení Nového Města pražského se snaží být u významných rozhodnutí politiků i úředníků na radnici tak, aby osud jednoho z nejvýznamnějších náměstí Čech byl kontinuální. A aby toto místo nebylo spojováno pouze s politickými demonstracemi. Naopak, aby bylo spojováno s jeho cílenou návštěvou. Ať už díky Národnímu muzeu, řadě divadel a obchodů nebo právě kvůli zážitku z dobrého jídla.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.