Sociální sítě
Nahoru

Unikátní díla Anny Karan s názvem „TRIPTYCH GIRLS“

Známá umělkyně Anna Karan vytvořila zajímavá díla s názvem „TRIPTYCH GIRLS“, která jsou k vidění v Muzeu hl. m. Prahy a ve studiu HOME STYLE – HÜLSTA & KOINOR.

Zrození “TRIPTYCHU GIRLS“

Jak to tak v životě bývá, některé věci jsou dílem milých náhod. „Byla jsem oslovena Jitkou Kopejtkovou abych se podílela na projetu Muzea hl. m. Prahy – Mezinárodní den koláže. Neváhala jsem a ihned začala tvořit“, říká Anna Karan.

„Technika koláže má svá specifika, zahrnuje celou řadu výtvarných technik, ale stojí za novou zkušenost. Různé techniky a materiály jsou pro mě výzva. Bylo to zábavné a hravé. Myslím, že obrazy vše zachycují. Jedná se o portrétování člověka bez jeho přítomnosti na obraze“, dodává a směje se Anna.

Proč GIRLS?

Triptych se jmenuje “GIRLS“. Vyjadřuje přirozené pocity, jaké lidé cítí na jaře. Mládí, radost ze života i sex. Jako vhodný objekt tvůrčího zájmu si Anna vybrala podprsenku. Vzbuzuje fantazii v různých směrech a ohledech: provokace, něžnost, ženskost. Navíc se snaží dodat objektu hlubší význam a nádech pop-art. Objekty (podprsenky) Anna tvořila samostatně a pak je spojila s plátnem technikou koláže. V dílech nechybí ani uschlé květy, střepy a papír, vše sprejováno vlastní technikou. Pro Annu je koláž víc než jen papír, je to skládačka, která unese různé materiály a umělec si tak může vybrat, co je mu blízké.

“GIRLS“ i ve vašem domově

Umění není sterilní a má své kouzlo, energii, a proto si Anna jako druhý výstavní prostor pro GIRLS vybrala showroom HOME STYLE – HÜLSTA & KOINOR STUDIO, jehož moto “INDIVIDUALITA JE K NEZAPLACENÍ“ plně vystihuje autorčiny pocity. Zde svá díla zasadila přímo do ukázek realizací interiéru.

Zeptali jsem se Jana Vlastníka, majitele HOME STYLE – HÜLSTA & KOINOR STUDIO

Koláž odvozuje svůj původ z francouzského „collage“ znamenající lepení. Zahrnuje celou řadu výtvarných technik, proč a čím koláž oslovuje vás?

Právě tím „lepením“. Spojováním zdánlivě nesourodých věcí a technik v jeden celek. Za mě je koláž jednou z vrcholných technik umění, na které se dá vcelku jednoduše odhalit kvalita abstrakce, představivost a nadání autora.

Jaký je Váš názor na umístění uměleckých děl v obytných interiérech, patří tam?

Určitě ano. Jen je velice důležité dělat vše s citem a pochopením, jak daného interiéru, tak uměleckého díla. Vybalancovat potřeby díla i interiéru. Myslím, že tzv. pohodovou atmosféru bydlení je nutné docílit maximální harmonií celého interiéru.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.