Sociální sítě
Nahoru

Vyzkoušejte specialitu sladké Francie – eklérky

Po úspěšných makronkách uvedla v těchto dnech na český trh cukrárenská síť Ollies další francouzskou specialitu sladké Francie – eklérky. Tradiční francouzský dezert charakteristický svým specifickým tvarem, nadýchaností, chutnou delikátní náplní, ale i složitou přípravou. Vyrábí se z odpalovaného těsta s tradiční francouzskou krustičkou craquelin a kombinací tří chutí.

Zkušenosti a inspiraci nasbírala na nejlepších cukrářských a pekařských školách v Paříži, kde navštěvovala i místní cukrárny, aby našla ty nejlepší makronky. Do Česka pak přivezla jinou specialitu sladké Francie – eklérky. Vyrábí se z odpalovaného těsta stejně a jsou plněny jemným krémem a čerstvými náplněmi různých chutí, nechybí zdobení, a hlavně krustička craquelin. Ta se míchá z másla, cukru a mouky. Už na první pohled nabízí eklérky výjimečné sladění všech chutí tohoto nejluxusnějšího, nejsložitějšího a zároveň srdcem dělaného dezertu.

Cukrárna Ollies uvedla na trh kombinaci tří chutí. Eklérky s pastou z lískových oříšků a kvalitní čokoládou, krémem z mascarpone a zkaramelizovanými oříšky, dále v kombinaci se stoprocentní pistáciovou pastou a domácím malinovým pyré, anebo s čerstvými malinami a pyré z japonského citrónu Yuzu.

„Éclair v překladu znamená světelný záblesk, a tím se nejlépe přiblíží i samotná chuť tohoto dezertu, protože jde opravdu o něco výjimečného a překvapivého,“ vysvětluje cukrářka a pekařka Tereza Gondková.

Po čtyřech pobočkách a dvou výrobních místech na Moravě otevřeli sourozenci další na pražských Vinohradech. „Po téměř dvou měsících rekonstrukce jsme otevřeli cukrárnu Ollies v Balbínově ulici. Renovovaný prostor je prosvícený žlutou barvou, charakteristickou pro naše provozovny,“ doplňuje bratr Terezy Gondkové Jakub, který se v rodinné firmě stará o její faktický chod.

Při přípravě dortů a dezertů firma klade největší důraz na kvalitu základních surovin, jako je máslo, živočišná šlehačka, belgická čokoláda, ořechy, mouky ale třeba i smetanový sýr mascarpone, kterého ročně spotřebují na třicet tun. Konkrétně mascarpone si v Ollies nechávají vyrobit na objednávku v jedné české mlékárně, kde jsou schopni garantovat kvalitu suroviny přímou komunikací s výrobou, a proto jsou schopni garantovat stále stejnou kvalitu jejich produktů. Převážnou většinu surovin firma nakupuje v České republice a některé suroviny, jako například čokoládu dováží ze zahraničí, konkrétně z Belgie anebo maliny ze Srbska.

Více z rubriky Gastro

  • V srdci Českého lesa se na jaře otevře nový wellness resort

    Blahodárný klid hlubokých lesů chodského pohraničí si bude od letošního jara možné vychutnat ve společnosti kreací šéfkuchaře Martina Šilinga, se skvělým...

    Jan Pešek25.1.2023
  • Řemeslná Bean to bar čokoláda od Herůfků z Moravy

    Na vysoké škole ekonomické viděla Jitka svou budoucnost v bance nebo účetní firmě. Všechno ale změnila svatební cesta na Havaj. Dnes...

    Marek Zelený24.1.2023
  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.