Sociální sítě
Nahoru

Vyzkoušejte specialitu sladké Francie – eklérky

Po úspěšných makronkách uvedla v těchto dnech na český trh cukrárenská síť Ollies další francouzskou specialitu sladké Francie – eklérky. Tradiční francouzský dezert charakteristický svým specifickým tvarem, nadýchaností, chutnou delikátní náplní, ale i složitou přípravou. Vyrábí se z odpalovaného těsta s tradiční francouzskou krustičkou craquelin a kombinací tří chutí.

Zkušenosti a inspiraci nasbírala na nejlepších cukrářských a pekařských školách v Paříži, kde navštěvovala i místní cukrárny, aby našla ty nejlepší makronky. Do Česka pak přivezla jinou specialitu sladké Francie – eklérky. Vyrábí se z odpalovaného těsta stejně a jsou plněny jemným krémem a čerstvými náplněmi různých chutí, nechybí zdobení, a hlavně krustička craquelin. Ta se míchá z másla, cukru a mouky. Už na první pohled nabízí eklérky výjimečné sladění všech chutí tohoto nejluxusnějšího, nejsložitějšího a zároveň srdcem dělaného dezertu.

Cukrárna Ollies uvedla na trh kombinaci tří chutí. Eklérky s pastou z lískových oříšků a kvalitní čokoládou, krémem z mascarpone a zkaramelizovanými oříšky, dále v kombinaci se stoprocentní pistáciovou pastou a domácím malinovým pyré, anebo s čerstvými malinami a pyré z japonského citrónu Yuzu.

„Éclair v překladu znamená světelný záblesk, a tím se nejlépe přiblíží i samotná chuť tohoto dezertu, protože jde opravdu o něco výjimečného a překvapivého,“ vysvětluje cukrářka a pekařka Tereza Gondková.

Po čtyřech pobočkách a dvou výrobních místech na Moravě otevřeli sourozenci další na pražských Vinohradech. „Po téměř dvou měsících rekonstrukce jsme otevřeli cukrárnu Ollies v Balbínově ulici. Renovovaný prostor je prosvícený žlutou barvou, charakteristickou pro naše provozovny,“ doplňuje bratr Terezy Gondkové Jakub, který se v rodinné firmě stará o její faktický chod.

Při přípravě dortů a dezertů firma klade největší důraz na kvalitu základních surovin, jako je máslo, živočišná šlehačka, belgická čokoláda, ořechy, mouky ale třeba i smetanový sýr mascarpone, kterého ročně spotřebují na třicet tun. Konkrétně mascarpone si v Ollies nechávají vyrobit na objednávku v jedné české mlékárně, kde jsou schopni garantovat kvalitu suroviny přímou komunikací s výrobou, a proto jsou schopni garantovat stále stejnou kvalitu jejich produktů. Převážnou většinu surovin firma nakupuje v České republice a některé suroviny, jako například čokoládu dováží ze zahraničí, konkrétně z Belgie anebo maliny ze Srbska.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.