Sociální sítě
Nahoru

Vyzkoušejte specialitu sladké Francie – eklérky

Po úspěšných makronkách uvedla v těchto dnech na český trh cukrárenská síť Ollies další francouzskou specialitu sladké Francie – eklérky. Tradiční francouzský dezert charakteristický svým specifickým tvarem, nadýchaností, chutnou delikátní náplní, ale i složitou přípravou. Vyrábí se z odpalovaného těsta s tradiční francouzskou krustičkou craquelin a kombinací tří chutí.

Zkušenosti a inspiraci nasbírala na nejlepších cukrářských a pekařských školách v Paříži, kde navštěvovala i místní cukrárny, aby našla ty nejlepší makronky. Do Česka pak přivezla jinou specialitu sladké Francie – eklérky. Vyrábí se z odpalovaného těsta stejně a jsou plněny jemným krémem a čerstvými náplněmi různých chutí, nechybí zdobení, a hlavně krustička craquelin. Ta se míchá z másla, cukru a mouky. Už na první pohled nabízí eklérky výjimečné sladění všech chutí tohoto nejluxusnějšího, nejsložitějšího a zároveň srdcem dělaného dezertu.

Cukrárna Ollies uvedla na trh kombinaci tří chutí. Eklérky s pastou z lískových oříšků a kvalitní čokoládou, krémem z mascarpone a zkaramelizovanými oříšky, dále v kombinaci se stoprocentní pistáciovou pastou a domácím malinovým pyré, anebo s čerstvými malinami a pyré z japonského citrónu Yuzu.

„Éclair v překladu znamená světelný záblesk, a tím se nejlépe přiblíží i samotná chuť tohoto dezertu, protože jde opravdu o něco výjimečného a překvapivého,“ vysvětluje cukrářka a pekařka Tereza Gondková.

Po čtyřech pobočkách a dvou výrobních místech na Moravě otevřeli sourozenci další na pražských Vinohradech. „Po téměř dvou měsících rekonstrukce jsme otevřeli cukrárnu Ollies v Balbínově ulici. Renovovaný prostor je prosvícený žlutou barvou, charakteristickou pro naše provozovny,“ doplňuje bratr Terezy Gondkové Jakub, který se v rodinné firmě stará o její faktický chod.

Při přípravě dortů a dezertů firma klade největší důraz na kvalitu základních surovin, jako je máslo, živočišná šlehačka, belgická čokoláda, ořechy, mouky ale třeba i smetanový sýr mascarpone, kterého ročně spotřebují na třicet tun. Konkrétně mascarpone si v Ollies nechávají vyrobit na objednávku v jedné české mlékárně, kde jsou schopni garantovat kvalitu suroviny přímou komunikací s výrobou, a proto jsou schopni garantovat stále stejnou kvalitu jejich produktů. Převážnou většinu surovin firma nakupuje v České republice a některé suroviny, jako například čokoládu dováží ze zahraničí, konkrétně z Belgie anebo maliny ze Srbska.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.