Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23. do 29. září se restaurace připojí k týdennímu festivalu mušlí Prague Mussel Week a bude nabízet čtyři speciality připravené ze slávek. Mezi předkrmy budou například mušle s česnekem a chilli podávané s opečeným chlebem či svěží mušle s crostinami, citrónovým aioli, fenyklem a koprem.
Jako hlavní chod návštěvníky potěší mušle po námořnicku se šalotkou, česnekem, bílým vínem a nasekanou petrželovou natí, nebo chuťově výrazná kombinace mušlí s chorizem, česnekem, chilli a rajčatovou omáčkou. Sázka na plody moře bude pokračovat v listopadu, neboť celý měsíc bude v Hergetově cihelně zasvěcen tygřím krevetám. V listopadu se bude podávat také i sváteční kachna. Brzo přijde i úplně nové menu, plné hřejivých chutí zvěřiny či kaštanů, které bude připraveno pro zimní měsíce.
Ale zpátky na začátek podzimu. V září se znovu rozjely další oblíbené akce, které zpestří nabídku romantického podniku. Jednou z nich jsou populární nedělní brunche, určené pro rodiny s dětmi a vedle bohaté kolekce specialit mají každý víkend speciální „dětské“ téma (kouzelník, klaun, Halloween). Poslední naše pozornost patří oblíbeným vinným degustacím, které všem milovníkům vína představují produkci prestižních vinařství z tradičních vinařských lokalit.